Skip to main content
Računr na preklop

IDEMO DALJE: Ovo je prvi PC na svetu sa ekranom na preklop (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Lenovo
Svi se priključuju trendu.

Kineska kompanija Lenovo predstavila je, na svojoj konferenciji Accelerate 2019 u Orlandu, prvi računar sa sklopivim displejem.

Evo kada će 5G uređaji dospeti do "običnih" korisnika!

Evo kada će 5G uređaji dospeti do "običnih" korisnika!

Reč je o savitljivom ekranu sličnom onima kod pametnih telefona kao što su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X. Iz Lenova poručuju da ovde nije u pitanju zamena za pametni telefon, već inovacija koja će zameniti današnji laptop.

"Mi ovaj proizvod vidimo kao zamenu za laptop, i verujemo da će on ljudima otvoriti nove mogućnosti", rekao je marketinčki direktor Lenova Tom Batler.

Kineska multinacionalna kompanija već tri godine radi na razvoju prototipa računara Think Pad koji izgleda kao telefon na preklop, ali koji ima mnogo veću površinu. Lenovo planira da svoj novi prenosni računar zvanično predstavi 2020. godine, kao deo njegovog Think Pad X1 premium brenda.

Cilj te komapanije je da stvori vrhunski proizvod koji će biti računar svoje vrste, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter kao što je sada slučaj sa tabletima. Predstavljeni model budućeg Lenovo računara imaće mogućnost da se sklopi na veličinu obične knjige. Zvanično ime i cena novog uređaja još uvek nisu poznati.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd