fbpx
Skip to main content
Microsoft logo

IPAK BEZ DISKA: Mikrosoft ima novi projekat

Foto: Profimedia/ilustracija
Reč je o konzoli...

Nakon što je izgledalo da Mikrosoft-ovi planovi za Project Scarlett, Xbox konzolu sledeće generacije, postaju jednostavniji, u priču ulaze i neki novi detalji koji će izgleda sve to malo zakomplikovati. Naime, pojavile su se informacije da ova kompanija radi i na pristupačnijoj verziji Xbox konzole koja neće imati hard disk, čije kodno ime je „Lockhart“.

Xbox One
Foto: Profimedia

Da budemo precizniji, ovo nije prvi put da se pominje to kodno ime. Ako se vratimo malo unazad, u 2018. godinu, tada je pretpostavljeno da Mikrosoft planira da predstavi dve nove konzole – „Anaconda“ je zamišljena kao  tradicionalna konzola visokih performansi, dok je „Lockhart“, trebala da bude cloud zasnovana verzija sa minimalnim hardverom.

Ona je osmišljena kao konzola koja će omogućiti stream-ovanje igara, sa hardveroma koji je podređen tom zadatku. Kada je u junu ove godine oficijelno predstavljen „Project Scarlet“, šef Xbox divizije, Fil Spenser, nije ni u jednom trenutku pomenuo jeftiniju verziju konzole. Sada izgleda da Mikrosoft ponovo razmišlja o drugoj verziji, ali to ne znači da će se ona pojaviti kada i prva.

ZNATNO JEFTINIJI: Novi Samsungov model biće cenovno ispod konkurencije

ZNATNO JEFTINIJI: Novi Samsungov model biće cenovno ispod konkurencije

LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

NUDE LAK NOVAC: Za ovu uslugu praćaju po 130.000 dolara

NUDE LAK NOVAC: Za ovu uslugu praćaju po 130.000 dolara

Ipak, izgleda da to neće biti prvobitno zamišljena „Lockhart“ konzola, već neka vrsta naslednika Xbox One S konzole. Jedan od developera iz Mikrosofta dao je informaciju da bi nova „Lockhart“ konzola mogla da ima slične specifikacije kao PlayStation 4 Pro, ali da će doći bez diska, kao Xbox One All-Digital Edition. Ova konzola bi trebala da bude sposobna za igranje u 1440p rezoluciji u 60 fps.

Za sada ne postoje informacije o eventualnoj ceni ove konzole, a nezvanične informacije kažu da bi ona mogla da se na tržištu pojavi za godinu dana, pred novogodišnje praznike 2020. godine.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd