fbpx
Skip to main content
Google Engleska

KONAČNO SU SE SETILI: Gugl će korisnicima nuditi automatsko brisanje podataka

Foto: Profimedia/ilustracija
Pljušte tužbe, moraju da se paze.

Google će u vrlo kratkom periodu korisnicima ponuditi novu opciju automatskog brisanja podataka o istoriji lokacije i aktivnostima na internetu.

DRUGAČIJI LAPTOP: Zovu ga PREDATOR i pitanje je - kako se niko nije setio ranije? (VIDEO)

DRUGAČIJI LAPTOP: Zovu ga PREDATOR i pitanje je - kako se niko nije setio ranije? (VIDEO)

Tehnološki portal "The Verge" objavio je kako se Google priprema za lansiranje nove opcije koja korisnicima omogućava automatsko brisanje podataka o lokaciji i aktivnostima. 

Gugl
Foto: Profimedia

Kako je ranije navedeno iz Google-a, ova kompanija pridaje veliki značaj tome da korisnicima pruža više mogućnosti za upravljanje podacima. Korisnici Google-a će u bilo kom trenutku u "postavkama" moći da izbrišu svoju istoriju lokacija i podatke o internet aktivnostima. 

INSTAGRAM ŠPIJUNIRA KORISNIKE? Evo kako u kompaniji odgovaraju na teške optužbe

INSTAGRAM ŠPIJUNIRA KORISNIKE? Evo kako u kompaniji odgovaraju na teške optužbe

Osim toga, korisnicima će biti omogućeno da traže i automatsko brisanje svojih podataka u razdoblju koje odredi sistem, a to je prema sadašnjim informacijama, period od tri do 18 meseci.

 U slučaju da korisnici ne zahtevaju brisanje podataka na određeni vremenski period, oni će biti skladišteni u periodu do 18 meseci, a svi podaci stariji od toga će automatski biti obrisani. Očekuje se da bi nova Google-va opcija mogla biti dostupna već narednih sedmica na Android i IOS platformama. 

Podsetimo, u prethodnom periodu Gugl je istrpeo niz tužbi zbog povrede privatnosti svojih korisnika, pa u ovoj megakorporaciji čine sve kako bi pokazali da im je to jedna od osnovnih briga.  

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd