fbpx
Skip to main content
Hong Kong

NIJE ŠALA: Diskutovali su o jednoj temi na forumu, zbog toga su banovani na 1.000 GODINA!

Foto: Reuters
Megacenzura.

Samo zato što su učestovali u diskusiji o protestima u Hong Kongu, pojedini članovi Blizzard foruma banovani su na period od neverovatnih 1000 godina. Drugim rečima, oni neće biti u mogućnosti da postuju na ovom forumu sve do 3019. godine.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Upotreba pametnih telefona na poslu ima OZBILJNE posledice

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Upotreba pametnih telefona na poslu ima OZBILJNE posledice    

    

Da ovo nije slučajna greška pokazuje i objašnjenje kompanije da je zabrana postavljena zbog „trolovanja“ pojedinih članova foruma, kao i da će trajati do oktobra 3018. godine. Pored toga, mnoge teme koje su bile vezane za proteste u Hong Kongu su obrisane i do njih više nije moguće doći. 

Hong Kong
Foto: Profimedia

Pre ove odluke, Blizzard, firma koja je stvorila igre poput "World of warcraft", je već na sebe navukao gnev igračke zajednice nakon što je suspendovao pobednika velikog Heartstone turnira, kineskog pro gejmera NG Vai Chung-a, zbog podrške koju je dao protestima. Takođe, njemu je oduzeta nagrada od 10.000 dolara.

Koliko su ovo kontraproduktivni potezi i koliko nemaju smisla govori činjenica da su mnogi korisnici osudili potez kompanije i da su najavili da će je zbog toga bojkotovati. 

     

   

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd