fbpx
Skip to main content
NASA

Pogledajte Apollo 13 misiju u realnom vremenu

Foto: Profimedia
Lep način da se obeleži jubilej...

Na 50. godišnjicu Apollo 13 leta, koji je lansiran 11. aprila 1970. godine, objavljen je sajt na kome se u realnom vremenu stream-uje tok ove misije. Tako možete da osetite i saznate šta se tačno dešavalo tokom nje i kako je drama ipak uspešno okončana. Streaming materijal sastoji se iz originalnih audio i video snimaka, koje možete pregledati u realnom vremenu, praktično od trenutka kada je započeto poletanje.

Originalni filmovi dostupni

U ovom projektu uključeni su svi originalni filmovi iz kontrole misije, video snimci snimljeni u Apollo 13 modulu, 7.200 časova audio materijala sa kontrole misije i dodatnih 144 časa audio snimaka koji su sa modula poslati kontroli misije, audio materijali sa press konferencija koji se pojavljuju u trenucima kada su održavani u odnosu na početak misije, kao i više od 600 fotografija. Svi audio materijali su transkribovani i mogu da se pretražuju, a dodati su i komentari koji objašnjavaju neke tehničke aspekte.

Airbnb rešio da ponudi virtuelna putna iskustva

Airbnb rešio da ponudi virtuelna putna iskustva

Huavei predstavio sopstvenu kreditnu karticu

Huavei predstavio sopstvenu kreditnu karticu

Fejsbuk nudi predah od obaveštenja kroz "Tihi mod"

Fejsbuk nudi predah od obaveštenja kroz "Tihi mod"

Ovo je jedinstven uvid u to kako je tekla misija i stavlja korisnika u središte dešavanja. Osećaj koji slušalac dobija može da se uporedi samo sa kultnom radio dramom „Rat svetova“ iz 1938. godine.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd