Skip to main content
BMW logo

REVOLUCIONARNI POTEZ GIGANTA: Iz BMW-a stižu sjajne vesti! Vozači, spremite se

Foto: Profimedia/ilustracija
Najavili iz kompanije!

Što god mislili o električnim automobilima, njihovo vreme očito nam se sve brže približava. Prihvataju to, manje ili više, svi veliki proizvođači automobila i shodno tome ulažu svoj novac, zarađen na vozilima s pogonom na fosilna goriva.

Iz Nemačke dolazi vest o velikoj investiciji tamošnjeg proizvođača automobila BMW. Bavarski gigant planira u Minhenu 2019. godineda otvori "centar izvrsnosti" koji će se baviti baterijskim tehnologijama i u naredne četiri godine u njega uložiti 200 miliona evra. Stručnjaci će u tom centru proizvoditi prototipe novih baterijskih ćelija i sistema, pa će pokušati da proniknu u sve tajne njihove izrade i funkcioniranja. Time će moći izraditi nove specifikacije za baterije, prema kojima će proizvođači moći izrađivati baterije ekskluzivno za potrebe BMW-a.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PROKLET ILI PREDRASUDE? Snimak iz Rusije pokazuje kompilaciju nesreća BMW-a X6!

Cilj centra biće prikupljanje znanja o baterijama koje će BMW moći da iskoristiti bez obzira hoće li ili ne sami proizvoditi baterije u budućnosti.

Angela Merkel u BMW
Foto: Profimedia/ilustracija

Otvaranje ovog istraživačkog centra u skladu je s BMW-ovom strategijom "Numer One > Next" koja se vrti oko automobila budućnosti – tj. elektrifikacije, digitalizacije i autonomne vožnje. Od 2021. godine ova će kompanija proizvoditi tzv. petu generaciju pogonskih sistema u kojima će elektromotor, prenos, elektronika i baterija činiti jednu, potpuno optimalizovanu, celinu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd