fbpx
Skip to main content
vivo

Veliki svetski brend telefona KONAČNO STIŽE U EVROPU! Šta on nudi što drugi nemaju? (VIDEO)

Foto: Twitter/vivo Europe
Još jedan svetski poznati brend mobilnih telefona konačno stiže u Evropu. U pitanju je kineski proizvođač Vivo.

Za početak, prodavaće telefone u šest zemalja: Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj i Španiji. Planira se i dalje širenje sledeće godine, pa ih možda tada vidimo i kod nas.

Kreću jako od samog početka - Vivo X51 5G, njihov flegšip, biće dostupan odmah. Njegova glavna karakteristika je sistem kamera u "gimbal" stilu, za koji tvrde da znatno poboljšava stabilizaciju slike.

Ostale karakteristike X51 modela uključuju ultraširoke, 2x i 5x telefoto kamere, Snapdragon 765 čipset, OLED ekran dijagonale 6.56 inča i osvežavanja od 90Hz, 256 GB prostora za skladištenje podataka, bateriju od 4.315 mAh i brzo punjenje od 33W. U Velikoj Britaniji će koštati 749 funti.

Kompanija će takođe prodavati modele Y70, Y20s i Y11s, jeftinije telefone koji se fokusiraju na dug životni vek baterije, a u prodaji će se naći i slušalice. Često se svrstavaju među pet najvećih proizvođača mobilnih telefona na svetu, jer imaju veliki udeo na tržištima Kine, Indije i jugoistočne Azije.

Vivo je poznat po eksperimentalnim hardverskim karakteristikama koje često prikazuje kao koncept pre nego što stignu u prodaju. Tako su, na primer, senzor otiska prsta u ekranu i pop-up prednje kamere upravo oni prvi "smislili".

Vremenska prognoza
Slaba kiša
27 Beograd