fbpx
Skip to main content
Toalet papir

VEOMA KORISNO: Napravili su kalkulator zaliha toalet papira u karantinu

Foto: Profimedia
Veoma korisno...

Ekstremna vremena zahtevaju ekstremne mere, a upravo na taj način, kao društvo, završimo sa nečim poput How Much Toilet Paper?!, novog veb sajta koji izračunava sve manje količine našeg najcenjenijeg artikla u kupatilu.

toalet papir
toalet papir
Foto: Profimedia

Ovo je relativno jednostavan alat: unesete preostali broj rolni koje su vam ostale i broj poseta toaletu koji procenjujete da imate u toku dana, a sajt vam izračuna i prikaže lep ceo broj na vrhu ekrana. Dakle, deset rolni na tri posete toaletu dnevno (to je podrazumevana vrednost na sajtu kada ga posetite prvi put) iznosi 53 dana. To je puno toalet papira, pomislite.

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

Napredne opcije

Međutim, postoje napredne opcije za uzimanje u obzir detaljnijih metrika, kao što su broj ljudi u domaćinstvu i broj slojeva rolni, bez obzira na brend toalet papira koji imate. Rezultat je zabavan, ako ne i distopijski alat, za otkrivanje koliko će vaša zaliha trajati, ako blokada zbog koronavirusa širom sveta ostane na snazi nedeljama i mesecima.

Sajt su napravila dva stanovnika Velike Britanije, Ben Sassoon i Sam Harris, koji su situaciju brzo iskoristili kao izvor za „laki humor“. Međutim, sajt je brzo prerastao u „alat koji može da edukuje mase i pomogne u smanjenju problema sa zalihama koje se javljaju širom sveta“, kaže Sassoon za The Verge putem mejla.

Kreativnost u kriznim vremenima

Još jedna dobra strana nove pandemije koronavirusa je da kreativci poput Sassoon-a, koji se trenutno samoizoluju sa većom količinom toalet papira (za koju kalkulator procenjuje da će mu trajati 14 dana, četiri rolne), pronalaze načine kako da budu okupirani projektima koji će, kada se objave putem interneta, javnosti moći da pruže isto toliko potrebnu distrakciju i zabavu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
6 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19