fbpx
Skip to main content
Stela - Kids Fest

BESPLATNOM PROJEKCIJOM FILMA "STELA" SA HRISTINOM POPOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI POČINJE 16. KIDS FEST

Uz ograničene kapacitete sala, od 16. do 27. decembra u bioskopima širom Srbije, kao i na Online adresi mojoff.net počinje 16. KIDS FEST

BESPLATNOM projekcijom filma “Stela” reditelja Stojana Vujičića u sredu, 16. decembra, u bioskopu Kombank Dvorana u 15h počeće ovogodišnji dečiji filmski festival KIDS FEST, ukazujući na srećan početak još jednog izdanja festivala.

Uz prisustvo Hristine Popović, glavne glumice ostvarenja STELA snimljenog u srpsko-makedonskoj koprodukciji i uz ograničeni broj posetilaca, a u skladu sa epidemiološkim merama, počeće šesnaesti po redu dečiji festival koji ove godine osim u bioskopima širom Srbije predstavlja deo svog programa i u Online bioskopu MOJ OFF. 

Film “Stela” prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, 11-godišnji dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

- Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi - rekao je reditelj Vujičić dodajući - Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – STELA je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu.

Stela - Kids Fest
Foto: Promo

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja Vujičića, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena - međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

U ostalim ulogama našli su se: Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.

Režija: STOJAN VUJIČIĆ Scenario: EVA KAMČEVSKA Producent: OGNEN ANTOV Koproducenti: JOVANA KARAULIĆ, NICOLE ACKERMANN, SASCHA SEIFERT

Film je realizovan od strane DREAM FACTORY MACEDONIA u koprodukciji sa Akcija Produkcija & Mouna GmbH Film & Media Studios

Osim filma „STELA“ u bioskopima na velikom platnu biće prikazan i animirani film „Jakari i veličanstveno pero” zasnovan na francusko-belgijskom stripu. Jakari je u tom vidu i nastao davne 1969. U svojoj dugoj vožnji stigao je do bioskopskog hita, a neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije.

Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu avanturu "Jakari i veličanstveno pero", sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom. 

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

U duhu slogana FILMSKI SVET MAŠTE filmovi koji će se naći na programu festivala su: "Fantastični povratak u OZ" (samo bioskop), "Simonov dar" (bioskopi i MOJ OFF) , "Moja porodica i vuk" (bioskopi i MOJ OFF), "Gogo: baka đak prvak" (bioskopi i MOJ OFF), "Romin frizerski salon" " (bioskopi i MOJ OFF), "Bezrepi Pele " " (bioskopi i MOJ OFF), "Pat i Mat: majstorske avanture"" (bioskopi i MOJ OFF).

16. KIDS FEST trajaće punih dvanaest dana od 16. do 27. decembra, u bioskopima širom Srbije i u  Online bioskopu MOJ OFF. Više informacija o programu biće naknadno objavljene na sajtu www.kids-fest.com.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA "STELA"

 

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd