Skip to main content
Mali princ na Gardošu

Zemunski park krasi mozaik ''MALI PRINC NA GARDOŠU'' (FOTO)

Foto: Promo
Povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata!

Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Zemuna Srbiji i u znak počasti srpsko-francuskom prijateljstvu koje je utemeljeno u Velikom ratu, Gradska opština Zemun, Udruženje ''Dom kulture Zemun'' i Turističko društvo Zemun, 22. septembra su u okviru manifestacije Dani evropske baštine organizovali šetnju Gradskim parkom Zemun sa turističkim vodičem i priredili svečano otkrivanje mozaika ''Mali princ na Gardošu''. 

Posetioci ovog programa među kojima je bio i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković, imali su priliku da uz pomoć turističkog vodiča saznaju nešto više o kulturno-istorijskim znamenitostima i stablima u parku, a zatim su prisustvovali svečanom otvaranju likovne kompozicije – mozaika ''Mali princ na Gardošu''.

FANOVI ODUŠEVELJENI: Bob dilan izdaje NEOBJAVLJENE snimke kultnog albuma iz 1975.

Zemun
Zemun
Foto: Promo

Udruženje je postavilo mozaik na zid koji razdvaja Kliničko-bolnički centar Zemun od gradskog parka sa željom da se svako ko zastane obraduje ovom likovnom delu i pacijentima koji se u blizini leče pošalje dobru vibraciju.  Tema mozaika je urađena po motivima savremene bajke za decu ''Mali Princ'', koju je napisao Antoan de Sent Egzeperi. Autor idejnog rešenja mozaika je akademski slikar Srđan Arsić, a mozaik koji zauzima prostor od 6,3 kvadrata su pravili članovi Udruženja ''Dom kulture Zemun''.

U umetničkom delu programa priređen je meditativni performans ''Mozaik života'' holističke umetnice Maje Pakić, uz muzičku podršku benda Udruženja ''Doma kulture Zemun''.

Mali princ na Garodošu
Mali princ na Garodošu
Foto: Promo

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd