fbpx
Skip to main content
Igra prestola

Da li ste znali da su ovi holivudski blokbasteri snimljeni na Balkanu? (VIDEO)

Foto: Profimedia
Koji film ste gledali?

Balkan za mnoge filmadžije predstavlja neobičan i neistražen prostor na kojem se mogu snimati mnoge filmske scene. Većini je poznat podatak da je veliki broj scena u hit seriji "Igra Prestola" snimljen u predivnom Dubrovniku u Hrvatskoj. Bugarska i Srbija su isto tako posebno zanimljive lokacije za režisere.

Rundek završava Apoclypso turneju u Nišu i Zrenjaninu!

Ovo je samo deo od stotine uspešnih filmova snimljenih baš na Balkanu:

Novembarski čovek / The November Man (2014)

PRODUCENTI NAJAVILI VELIKO FINALE! Uskoro KRAJ serije "Štreberi"!

Veteran CIA-e Piter Devero je već 5 godina penzionisan. Ali, on je iznenada pozvan u spasilačku misiju ruske agentkinje, koja je ujedno i njegova bivša devojka. Ona ima inkriminišuće dokaze protiv Federova, korumpiranog ruskog političara i lidera.

U tajnosti / In Secret (2013)

BLOK POZORIŠNIH INSTALACIJA NA 52.BITEFU! (VIDEO)

Mlada žena i njen ljubavnik kuju zaveru da ubiju njenog muža koji jednostavno nema nikakve manire. Ali će krivica i griža savesti preovladati njima, i njihova strast će se pretvoriti u čistu mržnju.

Hitmen / Hitman (2007)

Multimedijalnim događajem zvanično počinje K4LEIДO5KOP kulture u Novom Sadu

Agent 47 je od strane misteriozne organizacije odgajan da bude savršeni ubica. Ali, kada bude poslat na specijalnu misiju sa ciljem da ubije ruskog predsednika, on saznaje da ga je njegov poslodavac izdao.

Gavran / The Raven (2012)

SKINUT SA TRONA! "Triler" više NIJE NAJPRODAVANIJI album u Americi: Evo KO ga je SKINUO! (VIDEO)

U 19. veku u Baltimoru, detektiv Emet Filds otkriva nešto fascinantno: ubistvo majke i ćerke prema dokazima podseća na fiktivnu priču koju je napisao Edgar Alan Po.

Kada počnu da se dešavaju i drugi zločini inspirisani delima Poa, detektiv traži njegovu pomoć u rasvetljavanju slučajeva.

U zemlji krvi i meda / In the Land of Blood and Honey (2011)

Oslušnite sličnost između reči srpskog i persijskog jezika! (VIDEO)

Danijel, bosansko-srpski policajac i Ajla, bosansko-muslimanska umetnica su ljubavnici pred početak rata u Bosni. Ali, uskoro ljubavnici završavaju na dve suprotne strane konflikta, dok nasilje besni oko njih.

Plaćenici/ The Expendables (2010)

OPROŠTAJ OD GLUME: Legendarni Popara - SKOČIO sam sa zgrade pozorišta!

Mnoge scene iz prvog, drugog i trećeg dela akcione trilogije „The Expendables“ snimljeni su u Bugarskoj. Svi oni koji vole odličnu akciju sa mnogo poznatih glumaca i zvezda u glavnim ulogama, treba da pogledaju „Potrošne“.

Igra prestola / Game of Thrones (2011-)

Kakvi li su tek ostali bili... Ovo je SPOT GODINE! Da li je nagrada otišla u prave ruke? (VIDEO)

Ovoj seriji nije potrebno nikakvo posebno predstavljanje. Premijera poslednje osme sezone zakazana je za 2019. godinu i verovatno ne postoji nešto što se u filmskom svetu više iščekuje.

Koriolan / Coriolanus (2011)

Dodela MTV nagrada prošla u znaku Kamile Kabeljo i Madoninog omaža Areti Frenklin!

On je neustrašivi arogantni general koji je svoju karijeru izgradio štiteći Rim od neprijatelja. Njegova ambiciozna majka gura ga na previsoku poziciju, ali neki ljudi ne žele da ga vide kako napreduje.

Kada izbiju nemiri sa ciljem da ga isteraju iz Rima, on se udružuje sa svojim najgorim neprijateljem i zajedno se zaklinju da će uništiti večni grad.

Lockout (2012)

Anđeli s tobom legendo: Umro slavni glumac, a bio je omiljen mnogoj deci (FOTO)

Emili, ćerka američkog predsednika, deo je humanitarne misije u zatvoru izvan planete Zemlje gde se čuva 500 najopasnijih zločinaca i kriminalaca.

Oni se čuvaju u prinudnom snu, ali kada su humanitarci pristigli zatvorenici se bude i uzimaju ih za taoce. Jedina nada za spas Emili leži u Snou, pogrešno optuženom zatvoreniku kojem je obećana sloboda ukoliko je spasi.

Oblast 13: Ultimatum / District 13: Ultimatum (2009)

U nastavku filma iz 2004. godine, čuvari pravde se ponovo vraćaju u Oblast 13 sa ciljem da sačuvaju mir. Oblast kontroliše 5 beskrupuloznih i opasnih gangstera, gladnih neograničene moći, koji smatraju da niko ne može da im stane na put.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd