fbpx
Skip to main content
Dimitrije Banjac

DIMITRIJE BANJAC, DRŽAVNI POSAO: Biće bomba - Čvarkov definitivno odlazi u PENZIJU! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Drzavni posao
Biće slavlja i veselja.

Već 6. sezonu za redom, Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković svakog radnog dana stvaraju "Državni posao", satiričnu seriju koja je odavno stekla kultni status. 

U ovoj sezoni, trojac Đorđe Čvarkov - Dragan Torbica - Boškić muku muče zbog odlaska Čvarkova u penziju, i šanse da možda Boškić bude glavni arhivator umesto glavnog arhivatora. Majstori humora i dalje uspešno seciraju stvarnost u Srbiji, kojoj često nije potrebno karikiranje, jer praktično samu sebe ismeva.

NAPLJUVAO KOLEGE! Bono Voks nema dobro mišljnje o modernoj muzici! (VIDEO)

A sa Dimitrijem Banjcem (Đorđetom Čvarkovim) porazgovarali smo o planovima za 2018. godinu, njegovom viđenju pomame oko rijaliti programa, o čoveku koji je prevalio 2.400 kilometara da bi video predstavu "Državni posao"... 

U jednoj od epizoda ste se dotakli ludila zvanog rijaliti. Kakav je vaš stav po ovom pitanju?

Pa kako ste i sami rekli, rijaliti ludilo je zaista ludilo. Inače, u celom svetu televizijske stanice u svojim ponudama imaju razne rijaliti programe, ali ovi naši su specijalni! Naš izum! Mogao bih ceo dan da vam pričam o konceptu, na primer u našim rijaliti programima nema nikakve kompetencije, oni samo sede i svađaju se, kvalitet slike i zvuka je upitan, ali opet se gleda... Nemam objašnjenje!

Gostujete sa predstavom "Državni posao" širom Evrope. Imate li neku zanimljivu anegdotu sa tih silnih putovanja i susreta sa publikom?

Najupečatljiviji mi je događaj kad je na predstavu u Oslu došao čovek iz grada Alma. Razdaljina Beograd Oslo - 1.800 kilometara. Razdaljina Alma Oslo - 2.400 kilometara! Pa vi vidite kolika je Norveška... Inače, radi se o medicinskom radniku, rodom iz Gospića.

Hoćemo li viđati češće Anđelku Prpić (u seriji igra ulogu Boškićeve žene) u sledećoj godini? Deluje kao da se odlično uklapa u ekipu.

Mi bismo voleli da je Anđelka stalno sa nama, ali žena nema vremena, radi kao sat!

SKITNICA, ZA SVA VREMENA: Pre 40 godina umro veliki Čarli Čaplin (VIDEO)

Vaš Čvarkov muku muči da bi stigao do penzije? Ko će ga naslediti kad ode?

Sve je otvoreno što se naslednika tiče, videćete sve u novogodišnjoj noći.

Jednom prilikom ste govorili da ste u mladosti bili panker. Koliko je cela ta (sub)kultura panka uticala na ono što radite, pre svega u Državnom poslu, a i na ostalo?

Mislim da je uticala veoma, jer taj duh koji se gajio kod nas na Limanu (predgrađe u Novom Sadu) je provalio i vrata kancelarije...

Stiže i jubilarna 1.000 epizoda (3. januar 2018). Spremate li nam "bombu"?

Biće bomba, biće karbita u buradima, biće slavlja, biće škampa! I naravno, ode Čvar Šale u zasluženu penziju.

Da li biste preporučili neku dobru seriju našim čitaocima? Znamo da ste veliki ljubitelji "Sopranovih". 

Porodica Soprano je najbolja serija ikada, po mom mišljenju, a evo ako hoćete, pogledajte "Snowfall".

Koliko je aktuelna politička situacija inspirativna za pisanje? Imate li neku poruku, ili posebnu želju za 2018. godinu?

Politička situacija u nas je veoma inspirativna, a u nekim momentima i više od toga, pa karikiranje nije moguće.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
18 Beograd