fbpx
Skip to main content
bioskop

Dobitnik Oskara "Mesečina" od 30. marta u bioskopima (VIDEO)

Foto: Profimedia
Film donosi priču o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju.

Oskarom nagrađeni film "Mesečina" reditelja Berija Dženkisa stiže u domaće bioskope 30. marta, najavio je danas distributer "Con film".

"Mesečina" je film o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju. 

Kao paralelni portret modernog života kojeg vode Afro-amerikanci i sopstvene ličnosti, porodice, prijateljstva i ljubavi, film "Mesečina" odzvanja dubokom saosećajnošću i univerzalnom istinom, ističe distributer.

20 godina od smrti Bigija - ovako nas je napustio jedan od najvećih (VIDEO)

Maheršala Ali je osvojio Oskara za najbolju epizodnu mušku ulogu, dok su za najbolji adaptirani scenario nagrađeni Dženkins i Tarel Alvin Makrani, koji je autor nikad objavljene priče "In Moonlight Black Boys Look Blue".

"Mesečina" je dobila i nagradu Američkog filmskog instituta i Zlatni globus u kategoriji najbolji film godine.

Različiti glumci u filmu tumače iste likove u različitim razdobljima njihovih života. 

Aleh R. Hibert, Ešton Sanders i Trevante Rouds glume Kajrona, a Džaden Piner, Jharel Jerome i Andre Holand tumače Kevina - dvojicu dečaka pa tinejdžera pa muškaraca koji vode životne bitke sa porodicama, okolinom, ali i sami sa sobom. 

"Dnevnik mašinovođe" najbolji film festivala u Švedskoj

Zanimljivo je da reditelj nije dozvolio glumcima, koji glume isti lik, da se druže tokom snimanja filma da bi svaki na svoj način i svako u svom životnom dobu što prirodnije dočarao svoj lik.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Light snow
-2 Beograd