Skip to main content
Bred i Kventin

I TO HOROR: Tarantinov omiljeni film iz ove godine je snimljen u Srbiji! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Čudna priča puna obrta.

Reditelj Kventin Tarantino izjavio je da mu je zasad omiljeni ovogodišnji film američki horor "Plen" (Crawl) Aleksandra Aje, koji je snimljen u Srbiji.

ŠTO BI REKLI SRBI - LAVLI DŽABLI! Vraća se Del Boj!

ŠTO BI REKLI SRBI - LAVLI DŽABLI! Vraća se Del Boj!

Novinar portala Deadline razgovarao je sa Tarantinom na dodeli "Governors" nagrada, i poznati reditelj mu je tom prilikom otkrio kako misli da mu je, koliko god to neverovatno zvučalo, omiljeni ovogodišnji film "Plen" Aleksandre Aje, horor o krvožednim aligatorima koji, tokom uragana na Floridi, proganjaju jednu devojku i njenog oca.

Tarantino je navodno kazao kako ga je "Plen" oduševio na svaki način, u smislu suštog filmskog stvaralaštva.

"Plen" se inače smatra jednim od većih filmskih iznenađenja ove godine. Uprkos ne baš obećavajućem zapletu o devojci koja se zaglavljena u poplavljenoj kući, tokom razornog uragana, bori sa agresivnim aligatorima, film Aleksandra Aje naišao je na odličan prijem i kod publike i kod kritike.

Na bioskopskim blagajnama širom sveta zaradio je 90 miliona dolara, dok na sajtu "Rotten Tomateos" ima 82 odsto pozitivnih ocena kritičara, čime je zaslužio tzv. sertifikat "svežeg" ostvaranja.

Domaćoj publici je verovatno posebno interesantno da je "Plen" snimljen u Srbiji, što je bio i prvi projekat kompanije "Paramaunt" u našoj zemlji.

Producent Kreg Flores izjavio je tom prilikom da je ekipa zadovoljna uslovima rada i zahvalio je na gostoprimostvu.

Glavnu ulogu u "Plenu" igra britanska zvezda Kaja Skodelario, dok njenog oca glumi Beri Peper, poznat po ulozi u filmu "Spasavajući redova Rajana".

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd