fbpx
Skip to main content
Festival autorskog filma

Laureati 24. Festivala autorskog filma

Foto: Tanja Drobnjak
Podeljene su brojne zaslužene nagrade.

Žiri u sastavu: Filip Grandrije, Manfred Šmit i Ivan Ikić doneo je odluku da Grand Prix 24. Festivala autorskog filma, nagradu „Aleksandar Saša Petrović“ za najbolji film dodeli filmovima: „Ti imaš noć“ Ivana Salatića i „Teret“, Ognjena Glavonića koji će podeliti novčani iznos nagrade od 5000 evra.

NIKAD ISKRENIJI: Bora Čorba otkrio - jedan čovek je bio njegov UČITELJ: "Sve dugujem njemu" (VIDEO)

Nagrada za najboljeg reditelja odlazi u ruke Sergeja Dvorcevoja za film „Ajka“. Nagrada profesora Vlade Petrića, za najsinematičniju sekvencu u igranom filmu, u čast Slavka Vorkapića, u vrednosti od 2000 američkih dolara odlazi filmu „Knjiga slika“ u režiji Žan Lik Godara. Nagradu dodeljuje Savet Festivala.

Žiri u sastavu: Miloš Spasojević, Tomislav Gavrić i Predrag Popović doneo je odluku da Povelju „Aleksandar Petković Petko“ za najbolji snimateljski rad, dodeli Ivanu Markoviću za film „Ti imaš noć“.
Nagrada za najbolji film u okviru programa Bande a part odlazi filmu: „Ljudi s jezera“ u režiji Gens du Lac. Žiri je činila Nikol Brenez.

Ne možemo da ih dočekamo! Pogledajte spisak filmova koji izlaze OVOG MESECA! (VIDEO)

Festival autorskog filma
Foto: Tanja Drobnjak

Žiri u sastavu Tamara Drakulić i Ivan Velisavljević, doneo je odluku da u okviru selekcije „Hrabri Balkan“ dodeli dve nagrade:
Specijalno priznanje za film „Intervju“, reditelja Nermina Hamzagića i Nagrada za najbolji film u okviru selekcije „Hrabri Balkan“ za film „Titanijum“,  rediteljke Gökçe Erdem.

ZBOGOM, ROKI: Silvester Stalone se emotivnog porukom OPROSTIO od uloge boksera koja ga je proslavila

Žiri filmske kritike FIPRESCI Srbija, činili su Milan Špiček (predsednik žirija), Vladimir Džudović i Dušan Cicvara. Specijalna nagrada „Slobodan Novaković“ dodeljena je  filmu „Granica“ Alija Abasija. Glavna nagrada „Slobodan Novaković“ dodeljena je filmu „Kradljivci“ Kore-ede Hirokazua.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd