Utorak 19. mar 2024.
Nikola Kojo i Dragomir Bojanić

LEGENDA ŽIVI: Kako je Gidra izvukao Nikolu Koja iz kasarne usred vanrednog stanja i odveo ga u kafanu

Foto: Youtube Printscreen
Neobična priča iz mladosti glumca.

Popularni srpski glumac Nikola Kojo opisao je u intervjuu jedan veoma interesantan, ali i emotivan, susret sa jednom od svojih glumačkih uzora, Dragomirom Bojanićem Gidrom.

"Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu..."

KAKAV POTEZ! Pogledajte ŠTA je Nikola Kojo uradio za pokojnog Mandu! Bratski, šmekerski, ljudski...

"Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra." 

"'Šta čekaš? Ulazi', kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao." 

POGODILA GA PESMA: Kad Nikola Kojo čestita Draganu Bjelogrliću rođendan - to je UPEČATLJIVO! (FOTO)

"Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali." 

"Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija." 

"To je bio Dragomir Bojanić Gidra", opisuje Nikola Kojo svoju epizodu sa Gidrom, ali ne sa snimanja, već iz vojske, kada mu je u posetu došao njegov "filmski" deda. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd