fbpx
Skip to main content
Dragan Nikolić

LEGENDE NIKADA NE UMIRU: Pogledajte kako izgleda bista čuvenog glumca Gage Nikolića! (FOTO)

Foto: Tanjug
Omaž velikom glumcu!

U četvrtak 26. oktobra 2017. godine u 12:00h u Vrnjačkoj Banji u parku, svečano će biti otkrivena statua velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića. Celokupno organizaciju i izradu statue preuzela je Specijalna bolnica Merkur, čije je popularni Gaga bio veliki prijatelj i dugo godina zaštitno lice Ustanove.

Postavljanjem statue menadžment Merkura želeo je da velikog glumca ovekoveči u Vrnjačkoj Banji, koju je voleo i u njoj često boravio.

Bista Dragana Nikolića
Bista Dragana Nikolića
Foto: Promo

- Bila je čast i privilegija poznavati, sarađivati i družiti se sa velikim Draganom Nikolićem. Merkur nikada neće imati iskrenijeg i boljeg prijatelja i promotera. Od njega smo učili kako se u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj! - izjavio je direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević.

Bista Dragana Nikolića
Bista Dragana Nikolića
Foto: Promo

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević, čija je uža umetnička oblast primenjeno vajarstvo, učinio je da legendarni Gaga večno šeta vrnjačkim parkom. Ostali izvedeni radovi profesora su: Spomenik poginulim ratnicima i žrtvama u ratovima u Kruševcu, Kapija porte crkve Sv. Trojice u Trsteniku, Spomen obeležje Banu Milosavljeviću u Banja Luci, Spomenik Banu Milosavljeviću u Banja Luci itd. 

Bista Dragana Nikolića
Bista Dragana Nikolića
Foto: Promo

Očekuje se da će otkrivanju statue Dragana Nikolića prisustvovati veliki broj njegovih kolega i prijatelja, meštana Vrnjačke Banje, zaposleni Specijalne bolnice Merkur i predstavnici lokalne samouprave Vrnjačke Banje.

Ovom prilikom pozivamo sve poštovaoce Dragana Nikolića da toga dana budu prisutni i uveličaju trenutak otkrivanje statue.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd