Skip to main content
Ana Frank

NAKON TOLIKO GODINA: Otkrivena ŠOKANTNA ISTINA o Ani Frank?

Foto: Profimedia
Šta vam je sudbina...

Nova studija, koju je objavio Muzej Ane Frank u Amsterdamu, ukazuje da Ana Frank i njena porodica nisu prijavljeni nacistima, već da su slučajno zarobljeni.

Prema toj studiji, uprkos dugogodišnjim istraživanjima, ne postoji konkretan dokaz da su autorka čuvenog dnevnika i njena porodica prijavljeni nemačkim okupatorima za vreme Drugog svetskog rata, što je dovelo do njihovog hapšenja i deportacije u logor.

Izvršni direktor Muzeja Ronald Leopold naveo je u saopštenju da nova istraživanja, koja je radio muzej ukazuju da bi "i drugi scenariji takođe mogli biti razmotreni".

Ana Frank
Foto: Profimedia

Jedna od teorija je da je hapšenje Ane Frank i njene porodice bilo deo istrage o ilegalnom radu i falsifikovanju karata u kući u kojoj su se oni dve godine skrivali.

Istraživanje upućuje na dva čoveka koja su se bavila ilegalnim štampanjem karata i koji su uhapšeni ranije te 1944. godine, što se pominje i u dnevniku Ane Frank.

Oni su pušteni, ali su ih istražitelji često posećivali u okviru istrage.

"Kompanija u kojoj su dvojica prodavaca radila je bila deo istrage i privukla je pažnju zvaničnika", rekao je Leopold i dodao da i pored ovih novih teorija, mogućnost da su bili prijavljeni i dalje stoji.

Ana Frank je pisala dnevnih dok se skrivala i on je nakon završetka Drugog svetskog rata postao globalno prepoznatljiv i simbol žrtava Holokausta.

Ana Frank je umrla u Bergen Belzen nacističkom koncentracionom logoru u 15 godini, malo pre nego što su ga oslobodile savezničke snage.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd