fbpx
Skip to main content
Feliks

Novosadska premijera predstave "Feliks" večeras u Pozorištu mladih

Foto: Jakov Simović
Komad pisan po romanu Vladimira Kecmanovića.

Predstava "Feliks" će 9. maja u 20 časova u Pozorištu mladih biti prvi put izvedena pred publikom u Novom Sadu. Predstava je nastala po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj. Premijerno, predstava je izvedena 22. marta u Zvezdra teatru.

"Feliks" je drama o prevari, priča o sukobu generacija koje su odrasle u različitim sistemima, o urušavanju i relativizaciji pojma porodice, a u isto vreme i zavisnosti od nje. Prisutna je čitava paleta žanrova, od trilera i farse pa sve do crne komedije. Reditelj Darko Bajić predstavu određuje kao opersku triler-komediju.

Feliks
Feliks
Foto: Jakov Simović

- Ova predstava govori o dva prevaranta, ocu i sinu. Međutim, ona ima jedan mnogo širi kontekst od priče o dva lika koji lažima i obmanama dolaze do svojih ličnih ciljeva. Taj kontekst govori o celom svetu, ovom u kojem živimo. Svetu u kojem je sve postalo relativno, i istina i laž. U takvom svetu ovakva dva antiheroja postaju romantični junaci koji više vole da varaju nego da budu prevareni - kaže reditelj Bajić.

Glumačku ekipu predstave čine Milutin Mima Karadžić, Filip Hajduković, Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković.

Feliks
Feliks
Foto: Jakov Simović

Sledeće gostovanje zakazano je za 29. maj kada će predstava "Feliks" biti odigrana u Valjevu.  A u Zvezdara teatru predstava će se igrati 24. i 28. maja od 19.30.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd