fbpx
Skip to main content
Ejmi Vajnhaus

ODBILA JE DA IDE NA LEČENJE I UMRLA OD TROVANJA ALKOHOLOM: Svoj poslednji koncert Ejmi je održala u Beogradu

Foto: Profimedia
Tužna sudbina talentovane pevačice.

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je u Londonu 1983 u siromašnoj radničkoj porodici jevrejskog porekla - njen otac bio je taksista a majka apotekarka. Već sa 12 godina osnovala je svoj prvi bend, a sa 13 je izbačena iz škole zbog lošeg ponašanja i prvog pirsinga u nosu. Sa 20 godina objavila je svoj prvi album "Frank" koji je dobio veoma dobre kritike, ali drugim albumom "Back to Black" postigla je svetski uspeh i osvojila pet Grejmija.

Pretposlednji nastup u svojoj karijeri Ejmi Vajnhaus održala je 18. juna 2011. u Beogradu, ako se to može nazvati održanim koncertom. Bila je strahovito pijana i nije mogla da se seti tekstova pesama, pa je stajala ispred mikrofona i smeškala se dok je bend svirao njene pesme. 

Ejmi Vajnhaus
Foto: Profimedia

Britanski tabloid The Sun pisao je da Ejmi uopšte nije želela da izađe na pozornicu, ali njeni telohranitelji su je potpuno dezorijentisanu naterali da odradi koncert

- Nije htela da peva i pravila je scene dok je pokušavala da pobegne svojim telohraniteljima. To je bilo grozno gledati, bilo je očigledno koliko joj je bila potrebna pomoć - izjavila je za The Sun beogradska pevačica Zoe Kida, članica benda Zemlja gruva, koja je nastupila kao predgrupa te večeri.

Ejmi Vajnhaus
Foto: Profimedia

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da otpeva bar jednu pesmu, njen prateći bend je svirao do kraja, dok je pevačica to ispratila smejanjem i igrom.

Ejmi Vajnhaus je umrla u 27. godini života, 23. jula 2011. godine. Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu. Kasnije je objavljeno da je Ejmi Vajnhaus umrla od trovanja alkoholom.

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd