fbpx
Skip to main content
Mik Džeger

OTKROVENJE: Procurilo 50 neobjavljenih pesama Stonsa (VIDEO)

Foto: Profimedia
Prava poslastica.

Čak 50 pesama Rolingstonsa snimljenih u periodu od ranih šezdesetih do 2002. godine, ali nikada do sada objavljenih u tim verzijama, procurelo je na internet.

OSUĐEN RASTA! Donesena odluka - evo gde će reper SLUŽITI KAZNU

OSUĐEN RASTA! Donesena odluka - evo gde će reper SLUŽITI KAZNU

Na jednom Jutjub kanalu je malo pre ponoći 31. decembra prošle godine objavljena kolekcija od 75 retkih snimaka sa živih nastupa i neobjavljenih zapisa iz studija, a postavio ih je neko sa naloga otvorenog dva dana ranije. Ti su snimci ubrzo povučeni. Sada je na internet procurilo 50 pesama jednog od najvećih rokenrol bendova svih vremena, ali za razliku od onih ranije, studijskog su kvaliteta, a uz njih je objavljen i omot sa naslovom “Fully Finished Studio Outtakes 1-2-3”, što bi, kako to tumače pojedini muzički portali, moglo da znači da je u pitanju boks-set predviđen za prodaju. Sa druge strane omota ispisano je i “Specijalna ograničena serija za fan klub Rolingstonsa” i dodata je poštanska marka i adresa u Tokiju.

 

PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA! Rasta izašao iz suda NASMEJAN i saopštio SREĆNE VESTI! (FOTO)

PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA! Rasta izašao iz suda NASMEJAN i saopštio SREĆNE VESTI! (FOTO)

Pesme sa ovog trodelnog diska (u ukupnom trajanju od skoro četiri sata) snimljene su u periodu od 1962. do 2002. a među njima je i “biser među biserima” – demo verzija pesme “It’s Only Rock’n’roll” iz 1973. sa Dejvidom Bouvijem kao gostom i gitaristom Ronijem Vudom, dve godine pre nego što se zvanično priključio bendu. Među pesmama su i “Curtis Meets Smokey” na kojoj gitaru svira Raj Kuder i “Too Many Cocks”, objavljena kasnije u drugačijoj verziji na kompilaciji najboljih solo pesama Mika Džegera.

Kit Ričards jesenas je, pričajući o tome kako podnosi vreme bez koncerata i pripremanju novog albuma sa bendom, naveo i da se bavi reizdanjima i boks-setovima, ali nije precizirao o kojim pesmama se radi. Na blogovima i forumima među fanovima se raspredaju različite verzije o tome kako su snimci dospeli na internet (od hakera do insajdera koji ih je podelio na internetu), a prema nekim navodima odštampano je i 500 diskova koji se prodaju po ceni od 50 funti.

Zvanične reakcije benda na curenje pesama za sada nema.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd