fbpx
Skip to main content
Mikrofon

PET GODINA OD SMRTI LEGENDARNOG MUZIČARA: Kao da nije ni odlazio, njegova muzika trajaće večno! (FOTO)

Foto: Profimedia
Jedinstven.

Velika muzička zvezda Dejvid Bouvi umro je na današnji dan pre pet godina, samo dva dana nakon što je proslavio 69. rođendan, kada je objavio i svoj poslednji, 25. album "Blackstar", koji su kritika i publika okovale u zvezde.

U tajnosti se godinu i po borio sa rakom, ali nije uspeo. Umro je u svom domu okružen porodicom. Njegov sin, režiser Dankan Džouns prvi je potvrdio tužnu vest, a supruga Iman oprostila se od voljenog Dejvida na društvenim mrežama.

PROLIO NAJTEŽE, MUŠKE SUZE - USRED EMISIJE: Đorđe David zaplakao zbog surovosti kolega iz Zvezda Granda

PROLIO NAJTEŽE, MUŠKE SUZE - USRED EMISIJE: Đorđe David zaplakao zbog surovosti kolega iz Zvezda Granda

U dugogodišnjoj karijeri oprobao se u brojnim žanrovima, glem roku, art roku, soulu, hard roku, a nisu nepoznati ni njegovi izleti u dens, elektroniku i pank.

Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi
Foto: Profimedia

Šta god da je radio, radio je to sa stilom i svemu je dao lični pečat. Otkad je preminuo, njegovi fanovi saznali su brojne nepoznate informacije o svom idolu.

KRAJ! Najslavniji svetski par se potpuno POVLAČI sa društvenih mreža! Objasnili su i zašto! (FOTO)

KRAJ! Najslavniji svetski par se potpuno POVLAČI sa društvenih mreža! Objasnili su i zašto! (FOTO)

Želja mu je bila da njegov pepeo bude prosut na Baliju, brinuo je kako će publika reagovati na njegov album "Blackstar", trebalo je da glumi Gandalfa u filmu "Gospodar prstenova", svojoj asistentkinji ostavio je dva miliona dolara, hteo je da ga pamte po frizurama.

- Dejvid je svakodnevno u našim srcima i mislima. Znate, on je bio moja prava ljubav... ćerka me jednom pitala da li bih se ponovo udala, odgovorila sam joj: "Nikad!". Vodili smo lep, običan život. Volela bih da smo imali više zajedničkih godina - rekla je njegova supruga Iman nedavno u intervjuu za magazin "Harper's Bazaar".

Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi
Foto: Youtube printscreen/lycon

Bouvi je rođen 8. januara 1947. godine, istog datuma kada i još jedan veliki inovator rok muzike i pop kulture 20. veka Elvis Prisli, dvanaest godina ranije. Bez obzira na tih dvanaest godina razlike, puno ih toga povezuje po uticaju koji su ostvarili, ali i zbog posmrtne isplativosti njihovog lika i dela.

Bouvijeve ploče prodaju se u milionskim tiražima i svake od poslednjih pet godina pojavio se neki luksuzni retrospektivni boks set posvećen određenom razdoblju njegovog rada.

Nekoliko dana posle njegove smrti Brajan Ino, Bouvijev saradnik i prijatelj, komentarisao je: 

“Dejvid je i svoju smrt pretvorio u umetnost.”

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd