Skip to main content
Feliks

Premijera predstave Feliks!

Foto: Nikola Vukelić
Po romanu Vladimira Kecmanovića.

Predstava „Feliks“ je premijerno izvedena sinoć u Zvezdara teatru. Već uigrani autorski trio (Vladimir Kecmanović pisac, Kosta Peševski i Darko Bajić dramatizacija, Bajić režija) koji je u Zvezdara teatru u istom sastavu radio predstavu „Osama-Kasaba u Njujorku“, sada ima novo pozorišno ostvarenje koje će, sudeći po prvim reakcijama publike, biti veoma uspešno.

U predstavi igraju Milutin Mima Karadžić, Filip Hajduković, Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković. Autor scenografije je Magdalena Vlajić, kostima Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Dejan Pejović.

Svetlana Bojković i Vesna Čipčić
Svetlana Bojković i Vesna Čipčić
Foto: Nikola Vukelić

Premijeri su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima su Goran Petrović, Vladimir Kostić, Milan Karadžić, Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Lena Kovačević, Marija Bergam, Andrija Kuzmanović, Branislav Mićunović, Dejan Lutkić, Mina Sovtić, Branimir Brstina, Dejan Papić, Dragana Varagić...

Pisac Vladimir Kecmanović je roman „Feliks“, po kome je nastala ova predstava, napisao po istinitoj priči. Lik Feliks je prikaz penzionera koji je koristio oglas da menja stan u Beogradu za stan u unutrašnjosti kao mamac. Tako je uzimao novac za putne troškove, pio i jeo na račun onih koji su za oglas bili zainteresovani. Kecmanović je ipak našao način da Feliksa suoči sa prošlošću, koja se pojavljuje u liku sina, sa pištoljem u rukama. 

Reditelj Darko Bajić kaže da u svetu u kom je sve postalo relativno, i istina i laž, ova dva lika, antiheroja, postaju romantični junaci koji više vole da varaju nego da budu prevareni.

Branimir Brstina
Branimir Brstina
Foto: Nikola Vukelić

- Gubitnici smo svi u ovom svetu jednog velikog cunamija globalnih prevara. Gubimo mogućnost da živimo život kakav sanjamo. Romani i drame koje radim po Kecmanovićevim pričama za mene su izuzetno interesantni, zato što on nudi da crpite inspiraciju iz životnih tema i da budete obogaćeni za ljude koji idu do kraja, koji se bore do poslednjeg daha da ostvare svoj životni san - kaže reditelj Bajić.

U ovoj predstavi prisutna je čitava paleta žanrova, od trilera, farse, drame, sve do komedije. Čestitamo ekipi predstave na uspešnoj premijeri!

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd