fbpx
Skip to main content
Kalemegdan

Srbija poseduje prirodne lepote i nudi pregršt zanimljivih lokacija za snimanje!

Foto: Profimedia
Poznati holivudski magazin piše o našoj zemlji.

Da bi se kvalifikovali za podsticaje, producenti moraju da ispune minimum uslova, a minimalni ulog za filmske i televizijske serije 300.000 evra, dok je minimum za TV epizodu 100.000 evra.

Holivudski filmski magazin "Varajeti" objavio je juče da je Srbija nedavno uvela nove podsticaje za produkciju audiovizuelnih dela, navodeći da osim toga naša zemlja obiluje prirodnim lepotama i nudi pregršt zanimljivih lokacija za snimanje.

Konkretno, Srbija je uredbom podigla procenat povraćaja investitoru sa 20 na 25 odsto, a filmske kompanije mogu da konkurišu cele godine.

MARKO STOJANOVIĆ: Pantomimu treba vratiti u pozorište

Već i samo to trebalo bi da poveća aktivnost filmske industrije, ali Srbija obiluje i živopisno slikovitim lokacijama duž Dunava, piše "Varajeti".

beograd,kalemegdan
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Takođe, pored ruralnih i prirodnih lepota, Srbija može da se pohvali mnoštvom starinskih sela i impresivnim istorijskim kamenim kulama Beogradske tvrđave koja gleda na ušće Save u Dunav.

Danas se navršavaju DVE GODINE od smrti Dragana Nikolića: Supruga Milena Dravić obišla grob pokojnog glumca

Da bi se kvalifikovali za podsticaje, producenti moraju da ispune minimum uslova, a minimalni ulog za filmske i televizijske serije 300.000 evra, dok je minimum za TV epizodu 100.000 evra.

Kalemegdan
Foto: Srbija Danas

Za animirani film i projekte postprodukcije, minimumalno ulaganje je 150.000 evra.

RADE FILM PO SERIJI "SOPRANOVI"! Ali, kako će kad nema GLAVNOG? (VIDEO)

Među nedavno snimljenim filmovima u Srbiji su "Incoming", tv serija "McMafia", "Tau", "The Forest", "Newcomer" i drugi, podseća magazin.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd