fbpx
Skip to main content
Serija Watchmen

STIŽU NADZIRAČI: Serija po KULTNOM stripu Alana Mura (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/HBO
Autor će poludeti.

Strip "Nadzirači" ("Watchmen") Alana Mura spada u remek-dela i do sada je doživeo jednu ekranizaciju, u režiji Zeka Snajdera 2009. godine. Na kanalu HBO, na jesen je zakazana premijera istoimene serije, koja bi trebalo da se oslanja na čudeno Murovo delo.  

Prvi trejler malo toga otkriva, osim da postoji grupa ljudi koji nose maske po kojoj je poznat jedan od glavnih likova stripa, Roršah. U seriji se pojavljuju i iskusni glumci, poput Džeremija Ajronsa i Dona Džonsona. 

U svakom slučaju deluje zanimljivo, mada nije poznato kako je na ovu ekranizaciju reagovao sam autor stripa, Alan Mur. Mur je više puta naglašavao da prezire Holivud i do sada nije dao saglasnost za ekranizaciju ni jednog njegovog dela, pa mu se ni ova varijanta sigurno neće svideti. 

Inače, Mur spada među najcenjenije autore stripa svih vremena, a do sada su po njegovim delima snimljeni mnogi filmovi. Pored pomenutih "Nadrzirača", tu su i "V for Vendetta", "Liga izuzetnih džentlmena", "Iz pakla"... sve te filmove je Mur duboko prezreo. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd