Skip to main content
Leonard Koen

Velika romansa legendarnog Leonarda Koena na filmu (VIDEO)

Foto: Profimedia
Reči ljubavi.

Odnos slavnog kantautora Leonarda Koena i njegove muze Marijan Ihlen, koja je bila glavno Koenovo nadahnuće za hitove "So Long, Marianne" i "Bird on a Wire", prikazan je u dokumentarnom filmu "Marianne & Leonard: Words Of Love", za koji je objavljen trejler.

Novi ALBUM muzičke LEGENDE! Sting OBJAVIO četrnaestu PLOČU!

Novi ALBUM muzičke LEGENDE! Sting OBJAVIO četrnaestu PLOČU!

Poetični video započinje vešću o Marijaninoj smrti u julu 2016. godine, posle čega sledi čitanje jednog dela Koenovog ljubavnog pisma: "Najdraža Marijan, ja sam tek malo iza tebe... a dovoljno blizu da te uzmem za ruku”.

Koen je preminuo nepuna četiri meseca kasnije, 7. novembra iste godine. Dokumentarac je nedavno premijerno izveden na festivalu Sandens, a govori o susretu Koena i Marijan 1960. godine na grčkom ostrvu Hidra, dok je Koen još gradio svoju umetničku karijeru.

Par je neko vreme živeo "životom iz snova" u kreativnoj, boemskoj zajednici, pre nego što Koen, kasnih šezdesetih postaje zvezda u Sjedinjenim Državama. Tada i njihov odnos postaje sve složeniji. Režiju filma potpisuje Nik Brumfild, a dokumentarac će u bioskopima početi da se prikazuje 5. jula.

U dokumentarcu se koriste dosad neviđeni Brumfildovi snimci i deo materijala koji je snimio reditelj dokumentaraca D.A. Penebejker.

 

SANJINA EMOTIVNA ISPOVEST! Njena MAJKA osula PALJBU po Matoroj! ZAČEPI usta! Jovana van SEBE! 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd