fbpx
Skip to main content
Seks

DA BUDE KRUT I STABILAN SATIMA: Evo koju KUHINJSKU NAMIRNICU namažite na OVO mesto KOD P*NISA (FOTO)

Foto: Profimedia
Radi u 87% slučajeva...

Jedna scena iz fantastične HBO-ove humorističke serije "Curb your enthusiasm" ostala je u sećanju mnogim gledaocima.  To je scena kada Porno Gil (Bob Odenkirk) objašnjava kako pomoću tabasko sosa možete da zadržite zdravu i efektnu erekciju dugo vremena. Sve što treba da uradite jeste da ga umažete unutar svog analnog otvora u trenutku potentnosti i to će ostati da stoji kako treba.

Mnogi su kasnije ovo probali da izvedu i podaci govore da u preko 87% slučajeva je to bila uspešna metoda.

Verujemo da je svako čuo za Tabasco sos, ali verujemo i da mnogi ne znaju kako se on pravi. Naravno da je u ovom slučaju (kao i u mnogim drugim) najbolji originalni recept i proizvod, ali ako želite da se sami oprobate u pravljenju nečeg što veoma liči na tabasko i da pri tom prođete mnogostruko jeftinije pročitajte do kraja ovaj tekst. 

Priprema tabaska u domaćoj radinosti liči na pripremu ajvara, tj. nije baš jednostavan i brzinski proces, a to opet znači da ćete osim kuhinje upraljati i gomilu sudova.

Originalni ljuti sos pravi se od vrste paprike koja se zove Tabasco, a prvi put ga je napravio Edmund Mekilini (Edmund McIlhenny u originalu) 1868. godine na ostrvu Ejveri u Luizijani. Taj sos se pravi i danas na istom mestu, a proces izdrade i sastojci osnovnog Tabasko sosa su sve ove godine ostali nepromenjeni. Ono što ga čini toliko posebnim, osim vrste paprike od koje se pravi, je i to da proces fermentacije traje tri godine u hrastovim buradima u kojima je pre toga odležavao Burbon.

Tabasko
Foto: Profimedia

Kao što postoje različite vrste paprika, različitih ljutina, tako postoji i nekoliko varijanti Tabasko, u zavisnosti od paprike koja se koristi. Originalni crveni Tabasco sos je "srednje ljut" i meri se od 2,500–5,000 SHU po Skovilovoj skali. Habanero sos je najljući i ima preko 7000 jedinica po Skovilu, a najmanje ljut je slatki tabasko sa svega 100-600 Skovila.

Dakle, pošto magičnost ovog ljutog sosa od paprike leži i sazreva u hrastovim buradima  nemojte očekivati da ćete u nekoj domaćoj radinosti uspeti da dobijete taj specifični ukus i miris tabaska. Ali možete pokušati i možete probati da ga napravite, jer na kraju krajeva tabasko sos je samo lepši naziv za dobro odležalo sirće od ljute paprike - ali jako dobro sirće.

Tabasko
Foto: Profimedia

Osim ovog šturog originalnog recepta, na interentu možete pronaći more sajtova koji pišu recepte za pravljenje domaćeg tabasko sosa.

Ono što sam ja probala su dva načina:

- prvi način je sa kuvanom paprikom,
- a drugi način je od presne mlevene paprike.

U oba slučaja, koristi se ljuta paprika - po mogućnosti mesnata ljuta paprika, ili na kraju krajeva paprika koju imate, uz napomenu da vam za gušći sos ipak treba neka mesnatija paprika.

 

Pročitajte i:

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd