fbpx
Skip to main content
vuk

TO NAM NIJE TREBALO U EVROPI: Vukovi se vratili posle 2 veka - evo i u KOJIM KRAJEVIMA

Foto: Profimedia
Užas...

Vukovi, a među njima jedna vučica, vratili su se u Dansku prvi put nakon dva veka, rekao je zoolog s danskog univerziteta na temelju sprovedenih testova DNK.

- Od 2012. godine smo znali da su vukovi ušli u Dansku. Sada imamo dokaz da je među njima jedna ženka, a to predstavlja mogućnost okota ovog proleća - rekao je Piter Sunde, naučnik sa univerziteta Arhus.
 

ZABADAO IGLE U VRAT I LOMIO IH: Heroinskom zavisniku uradili RENDGEN analizu... bože, šta je ovo?

Vučji Mesec
Foto: Profimedia/ilustracija

Te životinje su iz Nemačke stigle na zapad Danske, najređe naseljenu skandinavsku zemlju.

- Prešle su dug put, više od 500 km. Mislimo da su to mladunci koje je odbacila njihova porodica te su krenuli u potragu za novim lovnim područjima - rekao je taj naučnik.

KOKAINSKOM ZAVISNIKU IZVADILI SRCE POSLE SMRTI: Nastavilo je da kuca još 25 MINUTA! (VIDEO)

Danska
Foto: Profimedia/ilustracija

Osim DNK, dokazi su prikupljeni putem otisaka i snimaka videonadzora. Naučnici su odredili genetski profil pet jedinki, četiri mužjaka i jedne ženke, ali možda ih ima i više. Njihov položaj je tajan kako lovci ne bi bili u iskušenju. Vukovi su potpuno nestali iz danskog kraljevstva početkom 19. veka jer su ih istrebili lovci.

U drugim nordijskim zemljama gde je ta vrsta zastupljenija, ubijanje vukova, vrste zaštićene Bernskom konvencijom, izaziva žustre polemike između stanovnika, uzgajivača, lovaca, vlade, Evropske unije i udruženja za zaštitu divljih vrsta.

VEROVALI ILI NE - S*KS JE LEKOVIT! Kada ovo pročitate pašćete sa stolice!

 

Pročitajte i:

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd