fbpx
Skip to main content
Život u 25.

Ovih ŠEST stvari svaka žena treba da uradi pre nego što napuni 25!

Vrlo korisni saveti!

Do dvadeset pete godine, svaka devojka može da iskusi razne stvari. To je momenat u životu kada ste još mlade, ali već treba i da raspolažete određenim iskustvom koje ćete upotrebiti u nastupajućim godinama.

Pogledajte listu stvare koje su poželjne za štikliranje u životu svake devojke do 25. godine.

1. Naučite da volite sebe

Ok, niko nije savršen, svaka od nas ima nešto što kod sebe ne voli, ali u 25. već bi trebalo da poznajemo svoje mane i da se trudimo da ih prevaziđemo. To ne znači da ne treba da radite na stvarima koje biste volele da promenite kod sebe, već da ne bi trebalo da mrzite bilo sta na sebi.

2. Otputuj na neko novo mesto

Putovanja su preporučljiva u svakom dobu života, ali posebno kad si mlada. Potrudi se da dodaš još neku lokaciju na listu zemalja i gradova koje si posetila. Istražuj nove stvari, prepusti se novoj avanuti i nemoj da se plašiš nepoznatog, imaćeš bolji pogled na život uopšte.

3. Eleminiši ljude iz svog života koji ti ne prijaju

Nisi dužna da celog života trpiš i upijaš tuđu negativnu energiju. Osobe koje ne utiču pozitivno na tebe, koje ne dozvoljavaju da rasteš i napreduješ u životu, ne zaslužuju mesto pored tebe. Kloni se takvih osoba i stavi sebe na prvo mesto.

4. Nauči da kažeš NE!

Ti si kao osoba dovoljno zrela da budeš odgovorna za svoje fizičko i mentalno zdravlje. Zato ukoliko tebi nešto ne odgovara ili ne želiš, budi hrabra i pokaži svoje ja i jednostavno nemoj to da uradiš. Nema apsolutno ništa loše u tome.

5. Prekini da se oslanjaš na druge

Ti si za sve što radiš u životu odgovovorna i sposobna da uradiš sama, samo je potrebno vremena da uvidiš da je tako. Roditelji ili prijatelji neće uvek biti u mogućnosti da budu tu za tebe kad ti je potrebno, i zato moraš da naučiš da se osloniš sama na sebe, da sama donosiš odluke i budeš odgovorna za svoje postupke.

6. Obogati svoj CV

Dobro, završila si fakultet i šta sad? Trudi se, istražuj, volontiraj, odrađuj prakse u struci ili ne, uči strane jezike. Sve će ti to jednog dana značiti kada odlučiš da kreneš u potragu za posao koji te ispunjava i kojim želiš da se baviš čitavog života.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd