fbpx
Skip to main content
Navijači

Umesto da navijaju, oni došli na Mondijal da kradu: To iskustvo ih je SKUPO KOŠTALO!

Foto: Profimedia
Rusi zaprepašćeni!

Ruska policija je već uhapsila više lažnih navijača koji su stigli u Moskvu tobože da navijaju za svoje reprezentacije i uživaju u vrhunskom fudbalu, a zapravo su - džeparoši. Način na koji su pohvatani lopovi pokazuje da je ruska policija dobro pripremljena i zahvaljujući najnovijoj tehnici efikasno pronalazi lopove. U moskovskom istražnom zatvoru trenutno se nalaze pohapšeni lopovi iz Meksika, Irana i Italije.

Reporterka najtiražnijeg ruskog tabloida "Moskovski komsomolac" posetila je zatvor i razgovarala sa lažnim navijačima. Svi oni pokušavaju da dokaz kako nisu došli radi krađa u Moskvu. Uhapšeni se žale što ne dobijaju flaširanu vodu, kao i na slab kvalitet hrane. Smeta im i to što ne mogu da se tuširaju svakog dana, jer im je topla voda obezbeđena samo jednom nedeljno. Najlakše ostvariva želja uhapšenih stranaca jeste da se pozove konzul njihove zemlje koji bi trebalo da im da pravnu pomoć.

Iranski navijači
Iranski navijači
Foto: Profimedia

"Navijač" iz Meksika Marko Antonio Sančes (54) pritisnut dokazima morao je da prizna da je ukrao veliku sumu novca. Na lošem engleskom je objasnio da je doputovao iz Meksika zato što voli fudbal. I za kartu je dugo skupljao pare jer je let preko Pariza dosta skup...

OVO JE PRAVI FANATIK: Preko TADŽIKISTANA do RUSIJE, ali na koji NAČIN! (FOTO)

- Na putu sam potrošio novac tako da nisam imao za ulaznicu, a hteo sam svakako da gledam fudbal. Zato sam uzeo tuđi kofer na aerodromu. Nisam znao da je u njemu tako velika suma. Kada sam došao u hotel prebrojao sam novac i podelio ga sa svoja dva drugara Meksikanca - ispričao je Sančes.

Meksički navijači
Meksički navijači
Foto: Profimedia

Zahvaljujući kamerama na aerodromu "Domadedovo" u Moskvi isti dan je Sančes bio uhapšen sa svojim drugarima. U zatvoru sada Enriko, koji je uzeo deo novca, moli da ga deportuju kući i traži pomoć konzula. Protestuje zbog loše vode koju mora da pije. Flaširana voda može da se kupi u zatvorskoj prodavnici, ali za to on nema para.

NI POBEDA PROTIV NIGERIJE IM NIJE GARANT: Mesi i Argentina mogu dalje samo u OVOM SLUČAJU

Ruski zatvorenici iz solidarnosti pomažu Meksikancu koji "cimere" redom pobeđuje u šahu.

Treći uhapšeni Meksikanac, Deni, sporazumeva se u zatvorskoj ćeliji gestikulacijama, jer niko ne zna španski, a on ne govori druge jezike. Deni protestuje što ne može da promeni majicu i ne može da poveruje da ima pravo da se tušira jednom u sedam dana. Svi oni su nezadovoljni kvalitetom hrane, ali nemaju kud, moraju da jedu.

ruska policija
ruska policija
Foto: Profimedia

Zbog džeparenja je u zatvoru i neki mladi Kazahstanac koji se "dao u posao" već prvog dana dolaska u Moskvu.

O KOM POŠTENJU VI PRIČATE: Nije ZABORAVIO Maradonin gol, ta RUKA ga BOLI još UVEK (FOTO)

Kako će sud oceniti krivicu lažnih navijača, tek će se videti. Ali, tekst u "Moskovskom komsomolcu" bi trebalo da se shvati i kao poruka džeparošima iz inostranstva kakva ih "dobrodošlica" čeka u Rusiji. Autorka reportaže Eva Markačova je poznata ne samo kao novinarka nego i kao zaštitnica ljudskih prava i član je Društvenog saveta Federalne službe izvršenja kazni, pa ona najbolje zna kakav je standard u ruskim zatvorima.

Javi ženi da sam u zatvoru

Iranac Flamarz (36) zamolio je reporterku "Moskovskog komsomolca" da javi njegovoj ženi da je u zatvoru i da dođe pod hitno da pokuša da ga izvuče na slobodu. On je uhapšen u jednom moskovskom hotelu gde je ukrao 1.000 dolara. Uporno ne priznaje krađu i tvrdi da je bogat čovek koji trguje odećom, pa je spreman da plati bilo koju kaznu samo da ga puste na slobodu.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Fog
-1 Beograd