clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ČAK 32 SRPSKIH SPORTISTA NAS JE NAPUSTILO U 2021. GODINI: Neki su večite LEGENDE, a neki su TRAGIČNO izgubili ŽIVOTE

31.12.2021. 13:35
Piše:
Srbija Danas
Milan Živadinović, Moca Vukotić, Stevan Jelovac, Duda Ivković, Nenad Stekić
Milan Živadinović, Moca Vukotić, Stevan Jelovac, Duda Ivković, Nenad Stekić / Izvor: Foto: MN press/SD ilustracija
Večna im slava.

Godina na izmaku ostaće upamćena, između ostalog, po odlasku mnogih legendarnih sportista. Odlazeća 2021. bila je tužna sa sportske strane, jer je odnela veliki broj asova, koji su se preselili u večnost.

Počevši od proslavljenih trenerskih magova Dušana Dude Ivkovića, Milana “Barda” Živadinovića, preko legendi kao što su Momčilo Moca Vukotić, Danilo Popivoda, Dragan Pantelić Panta, pa do atletskih rekordera poput Vere Nikolić, Nenada Stekića, Daniala Jahića… No, krenimo redom.

JANUAR

9.1.

Samo 48 sati posle Božića, napustio nas je Petronije Pera Zimonjić (80), slavni kondicioni košarkaški trener.

Nekadašnji stručnjak za pripremu, najviše u ŽKK Crvena Zvezda gde se i proslavio, radio je i u Partizanu, OKK Beogradu.

Petronije Pera Zimonjić
Petronije Pera Zimonjić / Izvor: Foto: KK Crvena zvezda

Bio je deo stručnog štaba ženske selekcije crveno-belih, koja je 1979. postala Šampion Evrope, pod komandom Strahinje Brace Atlagića. Ogroman udeo imao je i 1995. u stručnom štabu muškog nacionalnog tima, koji je pod komandom Dušana Dude Ivkovića pokorio Stari kontinent.

11.1.

Tek dva dana nakon toga, prestalo je da kuca srce Nikole Jovanovića (34), bivšeg veslača Crvene zvezde, koji je preminuo usled koronavirusa.

Nikola Jovanović
Nikola Jovanović / Izvor: Foto: Printscreen/facebook/serbian rowing lovers

Kao veslač, Nikola je osvojio brojne medalje u mlađim kategorijama, naročito u discipline skif. Sportski duh. Iza sebe je ostavio suprugu Aleksandru, dvogodišnjeg sina Dejana i jednogodišnju ćerku Nikolinu, dok, nažalost, nije dočekao da upozna svoje treće dete koje je na putu.

13.1.

Odlazak Borivoja Bore Cenića (92), jednog od “osnivača” košarke na ovim prostorima, budući da je 1068. osvojio prvo odličje – srebro, na Evropskom prvenstvu u Siciliji.

Borivoje Bora Cenić
Borivoje Bora Cenić / Izvor: MN Press

Legendarni trener ostao je upamćen kao četvorostruki prvak Jugoslavije u ženskoj ligi i po tome što je bio prvi trener Dušana Dude Ivkovića. Sa ženskom selekcijom Jugoslavije je 1960. na EP u Bugarskoj osvojio visoko peto mesto. Od 1995. do 2000. imao je funkciju direktora mlađih selekcija u Košarkaškom savezu Jugoslavije.

15.1.

Nije prošlo ni tri dana od Cenićeve smrti, a preminula je još jedna trenerska legenda Mihajlo Miki Vuković (77).

Tvorac moćne Valensije, u muškoj, a naročito ženskoj konkurenciji. Spada u najtrofejnije stručnjake iz bivše Jugoslavije, sa Jedinstvom iz Tuzle je 1989. postao šampion Evrope, dok je iste sezone “otkrio” čuvenu bivšu reprezentativku Raziju Mujanović.

Mihajlo Miki Vuković
Mihajlo Miki Vuković / Izvor: Foto: Printscreen/Youtoube

Sa ženskim timom Valensije 1992. je osvojio sve što se moglo osvojiti, triplu krunu (Ligu, Kup Kralja i KEŠ), ali na način kome pre i posle toga nikome nije pošlo za rukom – bez poraza! Samo šest godina kasnije, doveo je muški tim Slepih miševa do Kupa Španije, prvog trofeja u istoriji. Ipak, njemu najdraže odličje je, bez dileme, bilo srebro sa ženskom reprezentacijom Jugoslavije 1990. na Svetskom prvenstvu u Maleziji.

19.1.

Korona je uzela veliki broj mladih života, a među njima i slavnog atletskog reprezentativca Daniala Jahića (42), dugogodišnjeg rekordera u skoku u dalj.

Danial Jahić
Danial Jahić / Izvor: MN Press

On je bio drugi, posle Nenada Stekića (8.45), koji je u “kraljici sportova” na ovim prostorima skočio preko 8 metara, tačnije 8,18. Sa preskočenih 8,02 u dvorani, postao je 1999. godine državni prvak, dok ovaj record niko nije mogao da obori dve decenije, sve do 2019. kada je to pošlo za rukom Strahinji Jovančeviću. Inače, Jahić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

21.1.

Spisak preminulih u prvom mesecu 2021. zaključen je smrću funkcionera Dragana Vuksanovića (66), koji je podlegao koronavirusu.

Dragan Vuksanović
Dragan Vuksanović / Izvor: MN Press

Reč je o bivšem košarkašu i istaknutom sportskom radniku, bio je član UO Teniskog saveza Srbije (od 2016.) i potpredsednik UO TK Crvena Zvezda (od 2002.), a smrt ga je zatekla na ovim funkcijama. U vreme njegovog mandata na mestu direktora Uprave za sport, Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije (2001-2004) sprovedena je akcija: “Igraj za život, droga ne”. Ovu akciju opdržali su svi vrhunski sportisti, a UNICEF je proglasio kao najbolju preventivnu protiv droge.

FEBRUAR

2.2.

Februar je sve počeo tragičnom smrću mladog fudbaler Filipa Radulovića (19) iz Plandišta, koji je poginuo na putu Vršac-Plandište, kada je na njegov automobile naleteo vozač iz suprotnog pravca.

Filip Radulović
Filip Radulović / Izvor: Foto: Printscreen/Facebook

Do sudbonosnog dana, Filip je za uspehom igrao za lokalnu Slogu.

6.2.

U dalekom Omanu preminuo je plivački trener Srđan Filipović (50) od srčanog udara.

Sršan Filipović
Sršan Filipović / Izvor: Foto: Prinstcreen/Plivački savez Srbije

Reč je o stručnjaku koji je poslednjih godina radio kao selector Omana i stvorio prvog olimpijca u istoriji ove azijske države, u ovom sportu.

8.2.

Prva žena koja je prerano umrla u godini na izmaku bila je Aleksandra Cimeša (41), šampionka Srbije u bodibildingu i fitnesu.

Aleksandra Cimeša
Aleksandra Cimeša / Izvor: Foto: Printscreen/Instagram/alexcimesa

Kao reprezentativka predstavljala je našu državu na Evropskim i Balkanskim prvenstvima. U mladosti je bila košarkašica, a u ovom sportu je dogurala do kadetske reprezentacije. Oprobala se u karateu i kik boksu, dok je radila kao fitness instruktorka i sportski novinar.

15.2.

Listu preminulih u drugom mesecu 2021. Zaključio je košarkaški trener Darko Peruničić (54).

Darko Peruničić
Darko Peruničić / Izvor: MN Press

Preko dve decenije radio je u KK Zemun, iz koga je iznedrio asove poput Novice Veličkovića, Radeta Zagorca, Marka Pecarskog… Mnogi su ga smatrali za jednog od najboljih stručnjaka za rad sa mladima na ovim prostorima.

MART

1.3.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je tužna vest da više nema Milenka Savovića - “Svetog Save” (61). Legendarni košarkaš i najuspešniji director KK Partizan, koga je sa Željkom Obradovićem na klupi, odveo do prve i jedine titule Šampiona Evrope, preminuo je od posledica koronavirusa.

Milenko Savović
Milenko Savović / Izvor: MN Press

Tokom igračke karijere, na poziciji centra, blistavim partijam, ušao je u srca Grobara, iz koga više nikada nije izašao. Naročito kada im je kao funkcioner podario titulu evropskog prvaka. U reprezentaciji Jugoslavije igrao je na Evropskom prvenstvu 1983.

25.3.

Mlađe generacije se ne sećaju Tomislava Taušana (84), proslavljenog bivšeg golmana i kasnije trenera Spartaka iz Subotice.

Tomislav Taušan
Tomislav Taušan / Izvor: Foto: Printscreen/Youtoube

Ostao je upamćen kao heroj meča protiv Crvene zvezde 1962. godine, kada su Plavi golubovi u polufinalu Kupa Jugoslavije, izbacili klub sa Marakane, izborivši plasman u finale, gde su poraženi od OFK Beograda sa 1:4. Bio je to prvi od dva finala Subotičana, koji su u sezoni 1993/94 izgubili od Partizana (2:3, 1:6), ali je smrt Taušana ostavila veliku prazninu u subotičkom superligašu.

28.3.

Prerano nas je napustio i Vladimir Mladenović (51), bivši odbojkaš je tragično nastradao.

Preko Mladog radnika (Požarevac), Crvene zvezde i Vojvodine stigao je do dresa reprezentacije Jugoslavije.

Vladimir Mladenović
Vladimir Mladenović / Izvor: MN Press

Sa Zvezdom je osvojio dva pehara Kupa Jugoslavije (1991, 1993), kao i srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 1991. godine u Atini.

APRIL

12.4.

Čuveni rukometni trener Vuk Roganović (78) preminuo je posle duge i teške bolesti. Posle uspešne igračke, imao je još bolju trenersku karijeru, obzriom da je sa 26 klubova osvojio 24 trofeja.

Vuk Roganović
Vuk Roganović / Izvor: MN Press

Bio je selektor muške reprezentacije Belgije, zemlji gde je i uplovio u trenerske vode, dok je od 1995. do 1996. godine sedeo na klupi ženskog nacionalnog tima Jugoslavije.

MAJ

13.5.

Žrtva koronavirusa bio je i Milan Kosanović (41). Nekadašnji pomoćnik Vladana Milojevića i “mozak” stvaranja “evropske Zvezde”, kada su u tandem njih dvojica uveli crveno-bele u Ligu šampiona i osvojili dve titule u Superligi Srbije.

Milan Kosanović
Milan Kosanović / Izvor: Foto: FK Crvena zvezda

Posle odlaska sa Marakane, radio je kao direktor Vojvodine. Pre nego što je stekao fudbalsko “ime i prezime”, ne treba zaboraviti, da su iz njegove “radionice” izašli asovi poput Sergeja Milinković-Savića i Mijata Gaćinovića, dok je prilikom osvajanja Svetskog prvenstva na Novom Zelandu za igrače do 20 godina, bio pomoćnik tadašnjem selektoru Orlića Veljku Paunoviću.

JUN

28.6.

Na Vidovdan je umrla Vera Nikolić (74), jedina svetska rekorderka u istoriji jugoslovenske i srpske atletike preminula je od posledica moždanog udara, koji je doživela u januaru, a od marta je bila u bolnici.

Vera Nikolić
Vera Nikolić / Izvor: MN Press

Daleke 1966. izabrana je za najboljeg sportistu stare Juge, a četiri puta za najbolju sportistkinju. Iste godine je sa samo 17,5 leta osvojila zlato na Evropskom šampionatu u Budimpešti, prvo zlato na EP za Jugoslaviju u atletskim prvenstima. Od 1968. do 1971. Godine držala je svetski rekord u trci na 800 metara.

JUL

1.7.

Perspektivni košarkaški trener Marko Eraković preminuo je posle kraće bolesti u 36. godini.

Marko Eraković
Marko Eraković

Samo dve godine ranije izabran je za najboljeg mladog trenera u Kini.

17.7.

Dovoljno je reći Bard! Legendarni Milan Živadinović je umro, nakon moždanog udara koji ga je zadesio 13 dana ranije.

Ostao je upamćen po neverovatnim izjavama, koje su ušle u anale srpskog fudbala. Predvodio je Crvenu zvezdu (dva puta), Obilić i između toga Budućnost iz Podgorice, u kojoj je “otkrio” Dejana Savićevića.

Milan Živadinović
Milan Živadinović / Izvor: MN Press

Kao selektor, sedeo je na klupama Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, bio je izuzetno popularan među navijačima, zbog toga što je uvek iznosio činjenično stanje u srpskom fudbalu.

18.7.

Čak pet godina (1975-1980) svetski rekord u skoku u dalj bio je vlasništvo Nenada Stekića sa preskočenih 8,45 metara. Legenda “kraljice sportova”, uz Veru Nikolić najveća na ovim prostorima, napustila nas je u julskim danima.

Nenad Stekić
Nenad Stekić / Izvor: MN Press

Stekić je, inače, prvi osnovao “klub 100” atletičara, koji su uspeli da preskoče magičnih osam metara. Kada je okačio patike o klin, otisnuo se u funkcionere i imenovan za generalnog direktora SD Crvena zvezda, u kojoj je proveo celu sportsku karijeru.

26.7.

U Sloveniji je preminuo legendarni Ivan Toplak (91). Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i Olimpije iz Ljubljane, koji je u trenerskoj karijeri i vodio crveno-bele. Reč je o bivšem selektoru Jugoslavije i olimpijske reprezentacije 1984. godine u Los Anđelesu.

Ivan Toplak
Ivan Toplak / Izvor: MN Press

Sa klupe je bio predvodnik jedne sjajne generacije Plavih, koju su činili Dragan Stojković Piksi, Mitar Mrkela, Vlado Čapljić, Milko Đurovski, Srećko Katanec, Tomislav Ivković, Marko Elsner…koja je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u SAD te godine.

AVGUST

29.8.

Vladimir Piki Stanojević - nekadašnji rukometni reprezentativac, igrač i trener niškog Železničara, preminuo je poslednjih avgustovskih dana.

Igračka i trenerska legenda niškog Železničara umrla je u 50. godini. Poslednje tri sezone proveo je radeći u kineskom Hefeiu.

Vladimir Piki Stanojević
Vladimir Piki Stanojević / Izvor: Foto: balkan-handball.com

Tokom trenerske karijere, popularni Piki je predvodio niške klubove Železničar i Radnički, Topličanin iz Prokuplja, tursku Tasovu, Novi Pazar, a bio je i selektor juniorske reprezentacije Srbije, kao i član stručnog štaba svih selekcija Srbije.

SEPTEMBAR

1.9.

Goran Obradović, bivši fudbaler OFK Crvenke, Mladog radnika i BSK-a iz Borče izvršio je samoubistvo u 36. godini. Dubok trag ostavio je u jermenskom fudbalu, gde je sa uspehom nastupao.

Goran Obradović
Goran Obradović / Izvor: Foto: Printscreen/Twitter/Armenia football

Pre tragičnog čina, igrao je za Taunšip Rolerse iz Bocvane, dok se dokazivao u Kazahstanu, Laosu, Iranu, Tajlandu i Libanu.

9.9.

Proslavljeni fudbalski as i bivši reprezentativac Jugoslavije Danilo Popivoda preminuo je u 75. godini.

Ostalo je upisano u istoriji da je bio učesnik Svetskog prvenstva 1974. i Evropskog šampionata 1976. godine, kada je postigao pogodak protiv Zapadne Nemačke. U nacionalnom timu upisao je 20 utakmica i dao pet golova, na mestu napadača.

Danilo Popivoda
Danilo Popivoda / Izvor: MN Press

Tokom karijere promenio je samo dva kluba, za života je postao legenda Olimpije iz Ljubljane (227 mečeva, 58 golova) i nemačkog Braunšvajga (126, 30).

16.9.

Ceo region, Evropa, svet, rastužila je informacija koja se pojavila tog dana, da je preminuo košarkaški stručnjak Dušan Duda Ivković (79), od posledica vode u plućima i herpesa.

Po mnogima najuspešniji evropski trener svih vremena i najbolji selektor reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima 1989 (Zagreb), 1991 (Rim) i 1995. (Atina) kada je donosio medalje sa Plavima.

Na kormilu selekcije Srbije, od 2008. do 2013. osvojio je odličje na EP (srebro) i bio četvrti na Mundobasketu 2010. godine.

Dušan Duda Ivković
Dušan Duda Ivković / Izvor: MN Press

Kada je bio pomoćnik Željku Obradoviću u srpskoj reprezentaciji (1996-1999) osvojio je zlato na EP (1997) i SP (1999), bronzu na Olimpijskim igrama (1996, Atlanta) i isto odličje na kontinentalnom šampionatu (1999).

Trenersku karijeru završio je 2016. godine, na revijalnom meču protiv Olimpijakosa u Grčkoj 2017. se i zvanično oprostio od sporta koji mu je doneo besmrtnost.

Kao košarkaš, Duda je igrao na poziciji beka, a kao trener predvodio Partizan, Aris, Radnički sa Crvenog krsta, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, atinski AEK, moskovski CSKA, Dinamo iz Moskve i turski Efes.

27.9.

Legendarni košarkaš Partizana Boban Petrović preminuo je u 65. godini, posle saobraćajne nesreće i zadobijenih povreda, u Južnoj Africi.

Boban Petrović
Boban Petrović / Izvor: MN Press

Proslavio se na poziciji krilnog centra u crno-belom dresu, koji je obukao 1976. Smatra se jednim od najboljih igrača Parnog valjka, osvojio je dve titule prvenstva Jugoslavije (1979,1981), Kup Jugoslavije (1979) i dva Kupa Radivoja Koraća.

Postigao je tokom karijere 3.618 poena u 273 meča, što ga svrstava na deseto mesto najboljih strelaca svih vremena u Partizanu.

OKTOBAR

13.10.

Još jedan legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije - Dragutin Miško Čermak preminuo je u Beogradu na 77. rođendan.

Bio je član čuvene generacije selekcije stare Juge koja je 1970. postala svetski šampion u Ljubljani. Magičnom igrom pod obručima je počeo profesionalno da se bavi u Radničkom iz Beograda, odakle je 1969. prešao u Humsku.

Dragutin Miško Čermak
Dragutin Miško Čermak / Izvor: MN Press

U redovima crno-belih, Čermak je bio jedan od najboljih košarkaša, sve do 1973. godine. Igrao je u generaciji sa Farčićem, Latifićem, Zečevićem, Beravsom, Todorićem, Kićanovićem, Dalipagićem i drugim asovima. Iz Partizana je otišao u holandski Donar, zatim Lijež, da bi se potom vratio u matični Radnički sa Crvenog krsta.

Kada je uplovio u trenerske vode, Dragutin Čermak je od 1980. godine radio u Kuvajtu, Ujedinjenim arapskim emiratima, Francuskoj, Jordanu i Alžiru.

20.10.

Korona je odnela život i legendarnog golmana Dragana Pantelića Pante (71), bivšeg reprezentaca Jugoslavije i proslavljenog čuvara mreže niškog Radničkog.

U istoriji ovdašnjeg fudbala ostalo je zabeležen njegov gol protiv Veleža iz Mostara, kada je iz svog šesnaesterca savladao kolegu iz protivničkog tabora Envera Marića.

Dragan Pantelić
Dragan Pantelić / Izvor: MN Press

Bio je redovan izvođač penala i “slobodnjaka”, po čemu se smatra za jednog od najuspešnijih golmana na svetu. Tokom karijere postigao je 29 golova, a Pantelić je ostao upamćen kao prvi čuvar mreže koji je postigao het-trik, bilo je to na meču Nišlija protiv Čelika iz Zenice.

NOVEMBAR

5.11.

Legendarna strelkinja Mirjana Mašić Jovović preminula je u 73. godini, posle duge bolesti. Bila je jedna od najboljih sportista Jugoslavije i Srbije svih vremena.

Mirjana Mašić Jovović
Mirjana Mašić Jovović / Izvor: MN Press

Osvojila je preko 67 medalja na međunarodnim takmičenjima, od toga čak 17 na Svetskim i Evropskim šampionatima, a tri puta je obarala svetski rekord.

Mijana je najtrofejnija žena u istoriji crno-belih, daleke 1970. Osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Finskoj.

19.11.

Fudbaler Radničkog iz Ratkova Aleksandar Kršić doživeo je srčani udar na treningu, posle kojeg je preminuo u 31. godini.

Aleksandar Kršić
Aleksandar Kršić / Izvor: Foto: Printscreen/Facebook

DECEMBAR

3.12.

Posle kraće i teške bolesti preminuo je Momčilo Moca Vukotić u 72. godini. Po mnogim navijačima Partizana, uz Stjepana Bobeka, jedan od najvećih fudbalera Parnog valjka u istoriji.

Sa 791 mečom dugo decenijama je držao rekord po broju nastupa, dok ga nije pretekla još jedna legenda crno-belih i bivši kapiten Saša Ilić (2018. godine).

Momčilo Vukotić
Momčilo Vukotić / Izvor: MN Press

Kao ofanzivni vezista je sa Partizanom tri puta bio šampion Jugoslavije, a u trenerskoj karijeri osvojio Kup Jugoslavije i Superkup na klupi kluba koji ga je proslavio kao fudbalera. Poslednji angažman imao je kao direktor omladinske škole crno-belih.

Navijači Partizana možda najviše pamte njegovu treću osvojenu titulu kao igrača, koja je izvojevana u direktnom okršaju sa zagrebačkim Dinamom. Crno-beli su tada odneli pobedu iz Zagreba rezultatom 3:2, a Moca je postigao jedan odsvojih najčuvenijih golova, koji je bio ujedno i njegov 100. pogodak.

5.12.

Ceo košarkaški i sportski svet molio se za zdravlje Stevana Jelovca, kada je odjeknula vest da je na treningu atinskog AEK-a doživeo moždani udar.

Srce srpskog igrača, ipak, nije izdržalo, pa je preminuo tri nedelje kasnije u 33. godini početkom decembra. Koliko je bio voljen i poštovan u Atini, govori podatak da je ušao među legend AEK-a, pošto su žuto-crni posle ove tragedije povukli dres sa brojem 13 iz upotrebe, koji je Stevan nosio tokom igranja u Grčkoj.

Stevan Jelovac
Stevan Jelovac / Izvor: MN Press

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Pet godina pre smrti dočekao je da debituje za reprezentaciju Srbije, za koju se borio do poslednje kapi krvi. Naročito u kvalifikacijama za Mundobasket 2019.

7.12.

Proslavljeni ronilac Branislav Miša Živojinović preminuo je posle kraće bolesti u 66. godini.

Branislav Miša Živojinović
Branislav Miša Živojinović / Izvor: Foto: Printscreen/Youtoube

25.12.

Bivši fudbaler Grafičara, a potom i trener u Zvezdinoj filijali, Nemanja Mirosavljević preminuo je u 26. godini.

Nesrećni mladić je umro od posledica srčanog udara, sedam dana je proveo u komi, ali srce nažalost nije izdržalo.

Nemanja Mirosavljević
Nemanja Mirosavljević / Izvor: Foto: RFK Grafičar

Mnoge legende i mladi asovi napustili su nas u 2021. godini, koja je posle svega nabrojenog bila nikad tužnija po srpski sport. Ostaje samo da kažemo - bila, ne ponovila se!

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
31.12.2021. 13:35