Skip to main content
Aleksandar Čeferin

ČEFERIN JE PROTIV: Moramo da SPREČIMO Superligu!

Foto: MN Press
Prvi čovek UEFA jasan.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je po prvi put govorio o Superligi koju navodno hoće da napravi 18 vodećih evropkih klubova. On je o tome govorio za Rojters dan posle ostavke predsednika Barselone Đosepa Bartomeua, koji je poručio i da je za stvaranje tog takmičenja.

EVROPSKA SUPERLIGA JE GOTOVA STVAR: Gigant već PRIHVATIO ponudu

EVROPSKA SUPERLIGA JE GOTOVA STVAR: Gigant već PRIHVATIO ponudu

LIGA ŠAMPIONA ODLAZI U ISTORIJU: Ovako će izlgedati SASTAV evropske Superlige!

LIGA ŠAMPIONA ODLAZI U ISTORIJU: Ovako će izlgedati SASTAV evropske Superlige!

TADIĆ BESAN ZBOG REMIJA: Kapiten Ajaksa CITIRAO rečenicu čuvenog barda! HIT!

TADIĆ BESAN ZBOG REMIJA: Kapiten Ajaksa CITIRAO rečenicu čuvenog barda! HIT!

Superligu bi činilo 18 najjačih klubova Evrope i bilo bi to takmičenje poput NBA ili košarkaške Evrolige. Ono bi zamenilo Ligu šampiona i do sada se samo sporadično pominjalo kao zanimljiv vid lige koja bi donosila ogromnu zaradu i koja bi se dešavala nezavisno od UEFA.

Čelsi je krenuo u Ligu šampiona remijem protiv Sevilje kod kuće i večeras (18.55) ima imperativ pobede ne gostovanju Krasnodaru. Kvota na dvojku je 1,43, a ako mislite da je Rusija preveliki zalogaj za Plavce, kvota na duplu šansu 1X je 2,80Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Krasnodar - Čelsi.

Po prvi put takođe je dobila javnu podršku nekog od čelnika klubova. Odlazeći predsednik Barselone Đosep Bartomeu je rekao da mu je jedan od poslednjih poteza davanje podrške ovom takmičenju.

- Najpre, sve moramo da uradimo da se Superliga nikad ne desi. NIsam siguran da li klubovi žele Superligu ili samo guraju tu priču sa pretnjama... U tome su uspeli - rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin dodavši da će pričati sa klubovima.

- Te izmene ne idu na ruku malim i srednjim savezima. Proces nije bio dobar. Klubovi ne znaju ništa o tome i to treba da se menja u budućnosti - kaže Čeferin.

On je dodao da velikim klubovima treba da se kaže da male zemlje i dalje imaju značaj i da dobri igrači dolaze upravo iz njih. On je za Rojters takođe rekao da Superliga ne sme da zameni nacionalne lige i da to uopšte ne dolazi u obzir. On je predložio stvaranje liga koje bi bile za timove koji se nisu kvalifikovali za Ligu šampiona i Ligu Evrope. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd