Skip to main content
Aleksandar Čeferin

ČEFERIN UVODI REVOLUCIJU: Fajnal-for Lige šampiona od 2024. godine (FOTO)

Foto: MN Press
Velike promene.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin u intervjuu za “L ekip” izjavio je da će se šampion Evrope od 2024. godine dobijati na “fajnal for” turniru, umesto višedecenijskog odigravanja finalne utakmice na neutralnom terenu, sa polufinalima u dva meča.

SVAKA ČAST MAJSTORE: Dušan Tadić u idealnom timu Lige Evrope

SVAKA ČAST MAJSTORE: Dušan Tadić u idealnom timu Lige Evrope

MILOJEVIĆ NACILJAO PRVO POJAČANJE: Bivši Zvezdin štoper pred POTPISOM za AEK!

MILOJEVIĆ NACILJAO PRVO POJAČANJE: Bivši Zvezdin štoper pred POTPISOM za AEK!

TURCI JAVLJAJU: Udarni tandem NAPUŠTA Partizan

TURCI JAVLJAJU: Udarni tandem NAPUŠTA Partizan

Nije teško pretpostaviti da se Slovenac na ovu ideju zakačio posle uspešno sprovedenog turnira “Final 8” prošle sezone, koji je silom prilika zbog kašnjenja sa primenom kalendara takmičenja usled korone, organizovan u Lisabonu.

– Lično bih voleo da se to uradi. Zalažem se za “Fajnal 4 “u Ligi šampiona. Moglo bi biti sjajno. I efikasno u pogledu prihoda ako se to dobro uradi. O ovoj ideji razgovaramo, ali nije odlučeno. Nema žurbe. To možemo da odlučimo za godinu dana – rekao je Čeferin i nastavio:

– Svideo nam se “Fajnal 8” prošle godine u Portugalu. Ali “Fajnal 8” trajao je duže od dve nedelje i to je previše. Za “Fajnal 4”, posle 2024. godine, postoje prednosti i nedostaci. To može biti fantastičan događaj sa fudbalskom nedeljom dopunjen drugim dešavanjima poput koncerata.

Vreme je da dobijemo šampiona Evrope. Novog jer u finalu su Mančester Siti i Čelsi i sastaće se večeras od 21.00 u Portu. Građane su mnogi očekivali na ovom mestu, što se ne može reći za Plavce koji vrebaju još jedno iznenađenje. Kvota na Siti je 1,98, na Čelsi 4,00, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona.

Čeferin, takođe, planira popuštanje prema bogatim klubovima u pogledu njihove namere da troše više novca. Uprkos toj slobodi, došlo bi i do uvođenja takse na razbacivanje novcem uvođenjem “poreza na luksuz”, po ugledu na Amerikance. Slovenac sa saradnicima želi da spreči monotoniju i stallne trijumfe samo bogatih klubova, a jedna od ideja je da se pravilo iz Lige šampiona o registraciji 25 igrača plus fudbalera iz sopstvenih akademija proširi i na domaća prvenstva.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd