fbpx
Skip to main content
Kalum Patrik

FUDBALSKI TIM SE OPROSTIO OD IZNENADA PREMINULOG 23-godišnjaka: "Nikada ga nećemo zaboraviti!"

Foto: Printscreen/Facebook
Tuga.

Kalum Ficpatrik, iz Severne Irske, koji je sa 16 godina osvojio sumu od 390.000 britanskih funti i postao jedan od najmlađih dobitnika premije na Britanskoj lutriji iznenada je preminuo, sa samo 23 godine.

Kalum, ljubitelj fudbala koji je zbog svoje mladosti i dobitka, bio zvezda u Severnoj Irskoj, iskoristio je deo novca da bi ostvario nekoliko skromnih želja - kao što su auto i poseta svom omiljenom fudbalskom klubu Mančester Junajtedu.

Kada je pre 7 godina saznao da je dobio zgoditak, Kalum je čuvao decu svoje tetke u njenoj kući u Brajansfordu.

Posle predstavljanja medijima i preuzimanja zgoditka, Kalum je kao zagriženi fudbalski fan otišao da poseti Old Traford i kupio svoj prvi auto.

U to vreme, Kalum je radio u piljari svojih roditelja i mada je novac koji je dobio bio znatan, on ga nije uludo straćio niti je napustio posao, što često rade dobitnici na lutriji.

I dalje je ostao momak iz kraja, omiljen u svom gradiću i nastavio da se amaterski bavi fudbalom u lokalnom fudbalskom klubu.

Kalum
Foto: Printscreen/Facebook

Iz njegovog kluba su saopštili da je "čitava zajednica duboko potresena njegovim preranim odlaskom".

- "Uprava kluba, članovi, Prvi tim... svi smo zaprepašćeni preranim odlaskom našeg prijatelja" "U znak žalosti, nećemo održavati utakmice na neko vreme".

Mnogi ljudi su na vest o njegovoj smrti počeli da ostavljaju poruke na objavi njegovog kluba na fejsbuku.

"Počivaj u miru, Kalume - bio si i ostao džentlmen!" "Uvek ću se sećati uspomena sa tobom. Počivaj u miru!" "Nikad te nećemo zaboraviti".

Uzrok smrti Kaluma Ficpatrika nije saopšten, a mladić je, uz prisutvo celog grada sahranjen na lokalnom groblju 4. juna.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd