Utorak 19. mar 2024.
reprezentacija BiH

KVALIFIKACIJE ZA EP: Pjanić u stilu "A LA ROBI"! Grci ŠOKIRALI Zenicu! Ludilo u SKANDINAVSKOM derbiju!

Foto: Reuters
Odigrano devet mečeva.

Širom Starog Kontinenta nastavljene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u 12 gradova domaćina. U prvom meču dana, Finska je u „J“ grupi upisala prve bodove na gostovanju Jermeniji (2:0). Utakmicu je obeležio veliki broj prilika na obe strane, ali su gosti golovima Jensena i Soirija otišli kući pevajući.

ČAS FUDBALA U POLJSKOJ: Rutinska pobeda Srbije protiv učesnika Evropskog prvenstva (VIDEO)

ČAS FUDBALA U POLJSKOJ: Rutinska pobeda Srbije protiv učesnika Evropskog prvenstva (VIDEO)

LAZOVIĆ: Imali smo sreće, ali smo je zaslužili

LAZOVIĆ: Imali smo sreće, ali smo je zaslužili

ZAKAZAN ŽREB: Evo kada će biti izvučeni parovi za polufinale Kupa Srbije (FOTO)

ZAKAZAN ŽREB: Evo kada će biti izvučeni parovi za polufinale Kupa Srbije (FOTO)

U najzanimljivijem okršaju ove grupe, Bosna i Hercegovina predvođena novim selektorom Robertom Prosinečkim, remizirala je sa Grčkom 2:2. Zmajevi su do poluvremena stigli do dva gola prednosti, pošto su već u 15. minutu preko Višće i Pjanića stekli lepu zalihu, čiilo se da će susret mirno privesti kraju.

Miralem Pjanić je evrogolom, u stilu svog selektora iz igračkih dana, podsetio na dane kada je Robi maltretirao protivničke golmane. Začuđujuća je bila i odluka selektora Helena da u "živom zidu" ostavi samo jednog igrača, što je as Juventusa iskoristio na najbolji način.

Vezista Zmajeva je, ipak, pokvario utisak oko postignutog gola pošto je u 65. minutu zaradio isključenje, prethodno su Grci stigli do gola iz penala koji je postigao Fortunis. I kada se malo ko nadao, Kolovos je pet minuta pre poslednjeg zvižduka postigao gol i šokirao domaće pristalice koje su već slavile trijumf.

Najubedljiviju pobedu ostvarila je Italija, novi selektor Roberto Manćini „promešao“ je karte protiv nejakog Lihteštajna (6:0) i na teren od prvog minuta poslao veterana 36-godišnjeg Kvaljarelu i 17 godina mlađeg „bisera“ Juventusa Mojzea Kina.

Spoj mladosti i iskustva pokazao se uspešnim, pošto su Azuri do poluvremena „samleli“ rivala i poslali četiri lopte u mrežu Lihteštajna. Zanimljivo, Fabio Kvaljarela se selektoru zahvalio sa dva gola iz penala, dok je i mlađani Kin stigao da se upiše u strelce u 70. minutu.

U derbiju večeri, Švajcarska je ispustila pobedu protiv Danske 3:3. Sve je ličilo na trijumf Sajdžija, koji su najavili Frojler u 19. i Granit Džaka u 66. minutu, pošto ga je proigrao Cuber. Do kraja susreta, precizan je bio i Embolo, ali su gosti postigli čak tri gola i izbegli poraz! Najpre preko Jorgensena i Gutkjaera, da bi u trećem minutu nadoknade Daisgard doneo remi Dancima.

Španci su rutinski odradili posao na Malti, a dvostruki strelac Alvaro Morata stigao je do ličnog rekorda u nacionalnom timu. Napadač madridskog Atletika postigao je 15. pogodak u 29 mečeva, najpre posle asistencije Ermosa, da bi do kraja mrežu domaćina zatresao na centaršut Navasa i postavio konačnih 0:2.

Norvežani su u skandinavskom derbiju prokockali pobedu nad Šveđanima i na kraju spašavali bod (3:3). Otpor komšija slomio je Jonsen u finišu prvog poluvremena, da bi Džošua King u 59. minutu udvostručio prednost.

Uspeli su Šveđani da smanje preko Klaesona u 70. minutu, posle neiskorišćenog penala iskusnog Grankvista, naleteo je na odbitak i pogodio mrežu. A onda je Kvajson na asistenciju strelca prvog gola šokirao domaće pristalice, junak večeri Kvajson postigao svoj drugi gol a treći za Šveđane u razmaku od samo pet minuta za 2:3. Spasilac domaćina bio je Kamara, koji je u sedmom minutu sudijske nadoknade bio precizan za konačnih 3:3.

Rumuni su rutinski odradili posao sa nejakim Farskim Ostrvima 4:1, meč je obeležio dvostruki strelac Keseru, dok su Irci golom Harihejna dobili Gruziju sa 1:0.

PIKE KRITIKOVAO KATALONCE: Fudbaler Barselone protiv MRŽNJE prema ŠPANIJI (FOTO)

PIKE KRITIKOVAO KATALONCE: Fudbaler Barselone protiv MRŽNJE prema ŠPANIJI (FOTO)

GRUPA „D“

Švajcarska – Danska 3:3

/Frojler 19. Džaka 66. Embolo 76. - Jorgensen 84. Gutkjaer 88. Daisgard 90+3./

Republika Irska – Gruzija 1:0

/Harihejn 36./

Tabela: Republika Irska 6, Švajcarska 4, Danska 1, Gruzija 0, Gibraltar 0.

GRUPA „F“

Malta – Španija 0:2

/Morata 31. 73./

Rumunija – Farska Ostrva 4:1

/Deak 26. Keseru 29. 33. Puškaš 63. - Davidsen pen. 40./

Norveška – Švedska 3:3

/Jonsen 41. King 59. Kamara 90+7. - Klaeson 70. Kvajson 87. 90+1./

Tabela: Španija 6, Švedska 4, Rumunija 3, Malta 3, Norveška 0, Farska Ostrva 0.

GRUPA „J“

Jermenija – Finska 0:2

/Jensen 14. Soiri 78./

BiH – Grčka 2:2

/Višća 10. Pjanić 15. - Fortunis pen. 63. Kolovos 85./

Italija – Lihteštajn 6:0

/Sensi 14. Verati 32. Kvaljarela pen. 35. pen. 43. Kin 70. Pavoleti 77./

Tabela: Italija 6, Grčka 4, BiH 4, Finska 3, Jermenija 0, Lihteštajn 0.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, atraktivna navijačica na hokejaškim mečevima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd