Utorak 19. mar 2024.
FK Crvena zvezda

MALTEŽANI OTVORILI KARTE: Tedesko OTIŠAO LJUT sa konferencije! (FOTO)

Foto: MN Press
Utakmica se igra u četvrtak (20.30) na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči predstojeće utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Crvene zvezde i Florijane, na stadionu "Rajko Mitić" održana je konferencija za medije. Ispred gostiju, okupljenima se obratio trener Maltežana Đovani Tedesko:

- Mi smo pre svega ponosni i veoma srećni što ćemo igrati sa klubom kao što je Crvena zvezda, koji ima ovakvu istoriju i koji je jedno od najvećih imena ne samo u Evropi, nego i u svetu. Zaista smo ponosni i srećni - nije krio oduševljenje Tedesko.

PROCURELO: Ovo je sastav Zvezde za Florijanu (FOTO)

NAPUSTIO SRBIJU: Orlić potpisao trogodišnji ugovor sa novim poslodavcima (FOTO)

Vladan Milojević
Foto: MN Press

ZVEZDA ČEKA FLORIJANU: Milojević o sastavu tima i golmanu (FOTO)

Uprkos činjenici da je prethodna dva susreta Florijana završila bez postignutog gola, uz 21 primljen, šefa struke ovog kluba ne napušta optimizam. 

- Mislim da ste malo arogantni. Crvena zvezda jeste veliki klub, ali ovo je važna utakmica i za njih, jer je prva u novoj sezoni, sa novim trenerom i novim igračima. Mi smo došli sa svojom poniznošću, i u svakom slučaju osećamo poštovanje, ali ne i strah. U svetu ima samo nekoliko klubova koji su veličine Zvezde: madridski Real, Juventus, Mančester junajted, Barselona, Boka juniors i moj Palermo.

MILOJEVIĆ O PEŠIĆU: Sve će se uskoro znati (FOTO)

Kruži informacija da ste došli sa samo 15 igrača u Beograd?

- Imam utisak da imate mišljenje da smo mi klub koji nije dovoljno profesionalan. Ne želim da naš klub bude predmet sprdnje u Srbiji. Moram da vam kažem da je fudbal u poslednje vreme doživeo revoluciju na Malti. I reprezentacija kada igra protiv Italije, rezultati su ili 1:0 za Italiju ili 0:0, tako da moram da priznam da smo mi u fudbalu napredovali, ali nemojte da mislite da mi nismo dovoljno dobri - dodao je Đovani Tedesko, šef struke Maltežana i prilično ljut napustio konferencijsku salu.

Milojević ne računa na dva stranca za meč sa Florijanom!

Sličnog mišljenja je i Nikolas Kijeza, kapiten Florijane.

- Moram da kažem da nas ponos veoma motiviše, ali smo i zadovoljni što ćemo igrati utakmicu sa tako velikim klubom, tako da jedva čekamo da počnemo utakmicu - rekao je Kijeza, vođa malteškog predstavnika.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd