Utorak 19. mar 2024.
Dragiša Binić i Dejan Savićević

PRESTANI DA ZAVAĐAŠ DVA OKA U GLAVI: Binić uputio BRUTALNU poruku Savićeviću koja je ZATRESLA region

Foto: MN Press
Krupne reči predsedniku Fudbalskog saveza Crne Gore.

Utakmica između Crne Gore i tzv. Kosova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (1:1) podigla je mnogo bure, a strasti se još uvek nisu stišale. Dragiša Binić, legenda Crvene zvezde i bivši saigrač Dejana Savićevića, uputio je poruku predsedniku Fudbalskog saveza Crne Gore kojom ga poziva da prestane sa podelama i mešanjem politike i sporta.

MILOJEVIĆ PRESEKAO: Ovi fudbaleri NE PUTUJU u Austriju!

MILOJEVIĆ PRESEKAO: Ovi fudbaleri NE PUTUJU u Austriju!

NOVI OTKAZ U HUMSKOJ: Savo PRECRTAO vezistu!

NOVI OTKAZ U HUMSKOJ: Savo PRECRTAO vezistu!

ODLIV TALENATA SE NASTAVLJA: Mrkela OBJASNIO zbog čega Zvezda prodaje najveće BISERE!

ODLIV TALENATA SE NASTAVLJA: Mrkela OBJASNIO zbog čega Zvezda prodaje najveće BISERE!

- Dosta nam je mešanja politike u sport. Dokle više da pokušavaju da nas zavađaju. Dejo je moj prijatelj. On brani stavove svoje države. On tamo živi. Ja se sa njim ne slažem i smatram da ne treba više da deli nas Srbe. Iste polemike imali smo i kada smo bili saigrači. Samo mu to tada nisam dozvoljavao. Nigde, svlačionici, na javnom mestu, u diskoteci. Jasno je šta bi bilo tad. Mi više ne bismo bili saigrači da je tako nešto uradio. Prihvatam ga kao druga i kao saigrača i ponavljam: Dejo, ne treba da delimo srpski narod - izjavio je Binić.

On je dodao da je politika previše uplela prste u sport.

- Politika je previše ušla u sve to. Ali i mi kao država moramo da pokažemo neku reakciju. A ne da se sve pretvara u dnevno-političke teme koje pogoduju pojedincima i njihovim interesima. Crna Gora se od nas odvojila, ima deceniju i po. Ne ulazimo u to da li je to ispravno ili ne. Mi se prema njima ponašamo kao da smo i dalje u zajednici. Koliko njihovih studenata živi po našim domovima u Beogradu dok deca iz Šumadije plaćaju privatno smeštaj? To je samo jedan od primera. Zašto ih onda ne tretiramo kao ostale strance?

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić odbili su da nastupe za Crnu Goru protiv tzv. Kosova, dok je Ljubiša Tumbaković smenjen sa mesta selektora jer je odbio da vodi ekipu na tom meču.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike Ane Rajković, supruge reprezentativnog golmana Predraga Rajkovića

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd