fbpx
Skip to main content
UEFA

UEFA DODELILA LICENCE ZA EVROPU: Vidite spisak srpskih klubova - odbijeni imaju pravo na žalbu

Foto: Profimedia
Komisija jednoglasno odlučila.

Fudbalski klub Vojvodina objavio je da je Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 20.04.2021 godine u sastavu Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/2022.

POLUFINALE KUPA SRBIJE: Stanković ništa ne RIZIKUJE, ovo je Zvezdin tim za Radnik (SASTAVI)

POLUFINALE KUPA SRBIJE: Stanković ništa ne RIZIKUJE, ovo je Zvezdin tim za Radnik (SASTAVI)

NAVIJAČI MU OVO NE BI OPROSTILI: Vlahović na meti velikog rivala Fjorentine, Dušan kao Roberto Bađo?

NAVIJAČI MU OVO NE BI OPROSTILI: Vlahović na meti velikog rivala Fjorentine, Dušan kao Roberto Bađo?

OVAJ REAL JE NEUNIŠTIV! Neće da izađu iz Superlige, a iz UEFA stižu NEVEROVATNE VESTI

OVAJ REAL JE NEUNIŠTIV! Neće da izađu iz Superlige, a iz UEFA stižu NEVEROVATNE VESTI

Pokušao je Juventus da formiranjem Superlige izbegne borbu za Ligu šampiona, ali nije uspeo, pa ga čeka velika borba za četvrto mesto u Seriji A. Večeras (20.45) mu u goste dolazi Parma, a kvota na keca je 1,33, dok je kombinazzija 1&3+ 1.65. Pogledajte sve kvote kladionice Mozzart za Juventus - Parma

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i šest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Vojvodina, FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o, i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2021/2022, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/2022 dobili su FK Spartak Ždrepčeva Krv, FK Radnički, FK Proleter, FK Mladost, FK Napredak, FK Radnik, FK T.S.C., FK Javor-Matis, FK Metalac, OFK Bačka i FK Radnički 1923.

Takođe je sproveden i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je odlučila da se izda licenca ŽFK Spartak iz Subotice.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2021/2022, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi.

Dobijenom licencom pohvalila se i Vojvodina na Instagramu i poručila da im je sledeći cilj da na terenu i definitivno obezbede Evropu.

 

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd