fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

UVEK JE BIO TU DA NAM POMOGNE: Nikola Lazetić dao podršku gradonačelniku Novog Sada (FOTO)

Tanjug/​Jaroslav Pap
Vojvodina da bude primer svakom klubu u Evropi.

Proslavljeni fudbalski reprezentativac Nikola Lazetić osvrnuo se na nedavna dešavanja u FК Vojvodina, koja nemaju veze sa sportom. On je, kao bivši fudbaler, a potom i sportski direktor Vojvodine istakao da je taj klub stao na noge nakon podrške gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i dodao da se nada će se o klubu crveno-belih opet pisati isključivo zbog sportskih uspeha.

OGLASILI SE ARAPI: Poznato je da li Milojević menja Tumbakovića

OGLASILI SE ARAPI: Poznato je da li Milojević menja Tumbakovića

OVI MOMCI IMAJU VELIKO SRCE: Matić, Nedović, Kolarov i Jović donirali MILIONE za lečenje male Minje!

OVI MOMCI IMAJU VELIKO SRCE: Matić, Nedović, Kolarov i Jović donirali MILIONE za lečenje male Minje!

NIJE PREŽIVEO BITKU: Nakon Vujadinove vesti o smrtnom slučaju u porodici, poznati izjavljuju saučešće

NIJE PREŽIVEO BITKU: Nakon Vujadinove vesti o smrtnom slučaju u porodici, poznati izjavljuju saučešće

Кako komentarišem dešavanja u FК Vojvodina i tešku situaciju u kojoj se klub nalazi?

Pa prvo da kažem da se do sada nikada nisam oglašavao i da ću ovo uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče koje mesecima već kruže.

Ja sam u FК Vojvodina došao u junu prošle godine u jednom momentu koji je bio mnogo gori nego sto je to danas. Vojvodina je bila 8. na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stojala, u tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego što se tada duguje. Međutim imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda.  Ja sam uradio sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu funkcioniše kako treba, ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne u svakom našem obraćanju njemu da nam da vetar u leđa u rešavanju problema i da nas podrži u mnogim akcijama koje FК Vojvodina imala u saradnji sa gradom. Njagova podrška je bila je odgromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou.

Nikola Lazetić
Foto: MN Press

Zašto ste otišli iz kluba?

Vojvodina i ja smo kroz moju karijeru bili usko povezani . Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa . U drugom mandatu sam takođe sa uspehom nosio dres Vojvodine i igrali čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije  u ulozi sportskog direktora.

Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FК Vojvodina u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan.

Po završetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovor jer sam u sportskom smislu imao drugaciju viziju za budućnost kluba!

Usledio je kovid i kako je to uticalo na fudbal u Srbiji?

Кao što sam već rekao FК Vojvodina je dok sam bio u klubu bio klub za primer svakom klubu u Evropu. Tačno se znalo ko sta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija КOVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i FК Vojvodina. Nadam se da se Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Ja san definisao sa gospodinom Dušanom Bajatovićem sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug preme meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133. 000 eura.  Takođe sam se odrekao i uvovora koji je bio na snazi za narednu godinu.

 Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da КOVID ne može da se obuzda, ja sam doneo odluku da se odreknem celog iznosa i da time dam doprinos FК Vojvodina u što lakšem rešavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona o kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha, a ne zbog ratova i problema koji nemaju veze sa sportom!

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd