fbpx
Skip to main content
superliga

VAR STIŽE U SRBIJU: FSS otkrio kada stiže OKO SOKOLOVO!

Foto: MN Press
Kako će uticati na srpski fudbal?

U prethodnim danima mnogo se govorilo o uvođenju VAR tehnologije u srpskom fudbalu, pa su se tako pojavile i informacije da će proces biti odložen najmanje do 2022. godine. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović demantovao je te navode i kazao da će VAR tehnologija biti uvedena od sezone 2021-22.

Evo šta sve možeš da uradiš sa 310.000 EVRA u Srbiji?

Evo šta sve možeš da uradiš sa 310.000 EVRA u Srbiji?

OŠTRO SAOPŠTENJE VOJVODINE: Klub se oglasio povodom odluke FSS-a!

OŠTRO SAOPŠTENJE VOJVODINE: Klub se oglasio povodom odluke FSS-a!

PALA KONAČNA ODLUKA: Evo ko će biti domaćin finala Kupa Srbije

PALA KONAČNA ODLUKA: Evo ko će biti domaćin finala Kupa Srbije

- To jednostavno nije istina. Koristim priliku da podsetim da je u drugom delu prošle sezone formiran projektni tim koji čine stručnjaci iz TV Arena sport koji je medijski partner FSS, zatim Telekoma Srbije, Super lige i FS Srbije na čelu sa predsednikom Sudijske organizacije Milanom Karadžićem. Od oktobra 2019. godine urađen je veliki deo posla i praktično su pripremljeni svi neophodni koraci za implementaciju VAR sistema od sezone 2021/22 - kazao je Šurbatović.

Šurbatović je demantovao pisanje medija da su korona virus i proširenje lige usporili uvodjenje VAR tehnologije na stadionima Super lige.

Dodao je da će Telekom, Arena i FSS do kraja 2020. godine biti tehnološki spremni za korišćenje video tehnologije.

- Telekom Srbije će obezbediti instalaciju optike na svim superligaškim stadionima, kao i adekvatan protok signala, odnosno signal bez kašnjenja. Televizija Arena nas je obavestila da je u fazi tehnološkog unapređenja produkcijskih kapaciteta i uvođenja najmodernije 'Remove' produkcije, što znači da će biti u mogućnosti da svaku utakmicu prate i sa po 12 kamera - kazao je Šurbatović.

On je naveo da je FSS u fazi prikupljanja ponuda za kupovinu opreme i opremanje VAR centra u Staroj Pazovi.

- U toku je izrada projekta, a u naredna tri meseca FSS će dobiti najmoderniji VAR centar sa četiri VAR sobe u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi. Opredelili smo se za centralizovani sistem upravljanja VAR tehnologijom iz Stare Pazove, dok će TV Arena sport instalirati svu neophodnu opremu na superligaškim stadionima. Bitno je napomenuti da je test faza VAR sistema u Srbiji planirana za prolećni deo sledeće sezone tokom koje će biti pokrivene određene utakmice Super lige - rekao je generalni sekretar Saveza.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska atletičarka Darija Klišina

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd