fbpx
Skip to main content
Milija Vojinović

ABA LIGA SPREMA OZBILJNE SANKCIJE: U slučaju vređanja i pogrdnih povika, sudije će prekinuti utakmicu

Foto: MN Press
"Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone."

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović rekao je da urađeno sve što je moguće da u prvom planu finalne serije bude košarka.


MALER ZA HRVATA: Džejms Harden polomio ruku Luki Šamaniću (VIDEO)

BEZ KONKURENCIJE: Garuba najbolji mladi igrač Evrolige

BEZ KONKURENCIJE: Garuba najbolji mladi igrač Evrolige

MANJE VINA, MANJE VINA: Amerikanac UPROPASTIO Trinkijerija na Tviteru (FOTO)

MANJE VINA, MANJE VINA: Amerikanac UPROPASTIO Trinkijerija na Tviteru (FOTO)

Prema rečima Vojinovića, prisustvo publike u dvoranama nije u nadležnosti ABA lige i ono će zavisti isključivo od epidemioloških mera koje su na snazi u svakoj od zemalja.

- Tog principa se držimo od početka sezone. Tokom finala plej-ofa, jedino ograničenje koje je Liga propisala je zabrana prisustva publike u parteru. Ta odluka je doneta nakon niza konsultacija i preporuka epidemiologa zbog zaštite samih aktera - objasnio je Vojinović za "Tanjug" i istakao da jedva čeka da sva ograničenja budu ukinuta i da dvorane ponovo budu pune.

Dueli između Crvene zvezde i Budućnosti poslednjih godina prepuni su negativnog naboja. Nemile scene i incidenti često su gurali košarku u drugi plan, a prema rečima prvog operativca regionalnog takmičenja preduzete su mere kako bi se sve to predupredilo.

- Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva itegritet ABA lige.

Vojinović je naglasio da su se sa ovim protokolom upoznali i saglasili predstavnici oba kluba i potom predstavio šta taj protokol donosi u praksi.

- U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane - rekao je Vojinović i iskazao iskrenu nadu da za takvim reakcijama neće biti potrebe, jer to nije u interesu ne samo ABA lige, već i klubova.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, devojka fudbalera Laga Žuniora

SD košarka

SD fudbal

SD euro2020

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd