Utorak 19. mar 2024.
Bulut

BASKETAŠI IDU PO NOVO ZLATO! Srbija u finalu SP SPEKTAKULARNIM košem sa zvukom SIRENE! (VIDEO+FOTO)

Foto: MN Press
Završnica za infarkt.

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3, plasirala se u finale Svetskog prvenstva na Filipinima. Ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Stefan Stijačić i Marko Savić savladala je u dramatičnoj završnici selekciju Poljske sa 21:19.

Odlučujući trenutak desio se nekoliko sekundi pre kraja, kada je Majstorović uz pomoć table pogodio trojku, kojom su srpski reprezentativci poraz (18:19) pretvorili u pobedu i ponovo ušli u finale, kao i na poslednjem planetarnom takmičenju.

KO ODLAZI, KO OSTAJE: Omić, Antić i Feldin OTKRILI da li će i DALJE igrati u ZVEZDI (FOTO)

NASMEJANI TOPIĆ: OVO JE ALIMPIJEVIĆEV TROFEJ! Pokušali smo da usrećimo DELIJE (FOTO)

NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE: Lazić je podigao PEHAR,a onda je nastalo opšte LUDILO (VIDEO)

Poljska je od starta nametnula ritam i konstantno vozila, zahvaljujući preciznim šutevima sa distance. Na pet minuta pre kraja protivnik je imao rekordnih sedam razlike (13:6) i činilo se da će se Srbija oprostiti od takmičenja. Za nepuna dva minuta, koševima Dušana Buluta, ali i prodorima Marka Savića došli su do egala (17:17), a potom i 19:19. Vodila se velika borba za svaku loptu, za svaki šut.

Poljaci su konstantno forsirali šutem iz daljine, dok su naši Orlovi uzvraćali prodorima sve dok prošlogodišnji MVP šampionata sveta Dejan Majstorović nije kod rezultata 19:19 odlučio na šut iz očaja za dva poena i pogodio za veliko slavlje! Protivnik je ostao u čudu, ali u finale ide tim sa većim srcem.

Reprezentativcima Srbije, trostrukom šampionu planete u basketu 3 na 3, ukazala se prilika da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Nantu.

Finale je na programu u 15 časova, a Orlovi će igrati protiv Holandije koja je u drugom polufinalu savladala Sloveniju.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd