Utorak 19. mar 2024.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

EUROBASKET: Srbija DEKLASIRALA Grčku, sledi borba za četvrtfinale

FOTO: Fiba.basketball
Ubedljive izabranice selektorke Marine Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja sa odličnim igrama i pobedana na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji i Francuskoj. Izabranice selektorke Marine Maljković su posle premijernog trijumfa protiv Italije, u drugom kolu grupe "B" ubedljivo savldale selekciju Grčke. Odlučujuća je bila druga četvrtina koju je srpski tim rešio u svoju korist sa čak 20 poena razlike čime je trasiran put ka uverljivoj pobedi: Srbija - Grčka 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14).

DOBRA VEST ZA KOKOŠKOVA: Centar se pojavio na treningu (FOTO)

DOBRA VEST ZA KOKOŠKOVA: Centar se pojavio na treningu (FOTO)

REČI KOJE SU UZBURKALE SRBIJU: Srđan Đoković o Jokićevom neigranju za reprezentaciju

REČI KOJE SU UZBURKALE SRBIJU: Srđan Đoković o Jokićevom neigranju za reprezentaciju

STIGLO PISMO NA KALIŠ: Đordi Bertomeu čestitao Crvenoj zvezdi (FOTO)

STIGLO PISMO NA KALIŠ: Đordi Bertomeu čestitao Crvenoj zvezdi (FOTO)

Odlično su počele utakmicu u Valensiji srpske reprezentativke. Najraspoloženija u uvodnim minutima bila je Aleksandra Crvendakić, najzaslužnija za vođstvo od 9:0. Međutim, posle odličnog strarta usledio je pad u igri srpskog tima. Dosta promašenih šuteva za tri poena i izgubljenih lopti, pomoglo je Grkinjama da dođu do rezultatskog priključka do kraja prve četvrtine – 17:13.

Selektorka Marina Maljković zahtevala je angažovaniju igru u nastavku meča, što su njene izabranice maksimalno ispoštovale. Srbija je zaigrala sjajno u odbrani, o čemu najbolje podatak das u Grkinje u drugoj četvrtini postigle samo tri poena. Razigrale su se Ivon Anderson i Maja Škorić tako da je već do kraja poluvremena obezbeđena  nedostižna prednost – 40:16.

Nije bilo razloga da srpski tim forsira u nastavku meča. Igrao je koliko je bilo potrebno da se sačuva i uveća ionako ogromna prednost. Selektorka Maljković pružila je priliku svim igračicama koje su uzvaratile dobrom i požrtvovanom igrom. Isprobane su pojedine taktičke varijante za sledeće mečeve.

Argentina je remizirala s Čileom u prvom kolu Kopa Amerika, a večeras (02.00) je čeka duel s tvrdim Urugvajcima. Biće to žestoka borba - kvota na Argentinu je 2,15, na iks 3,10, a na dvojku 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Argentina - Urugvaj.

Ovim trijumfom Srbija je obezbedila plasman u sledeću rundu, a direktan plasman u 1/4 finale može da ostvari trijumfom protiv Crne Gore sa kojom se u okviru trećeg kola grupe "B" sastaje u nedelju od 12 časova.

SRBIJA – GRČKA 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14)

DVORANA: Municpal Fuente de San Luis

SUDIJE: Liska, Černova, Baloun

SRBIJA: Bruks 3, Crvendakić 13, Dabović 5, Krajišnik 2, Vasić 7, Anderson 9, Butulija 11,  Čađo 8, Dugalić 5, Janković 7, Jovanović 8, Škorić 7.

GRČKA: Alesnadri 3, Fasuola 4, Pavlopoulu 7, Sotirou 7, Spanu 10, Anastasopolu,  Bosgana 9, Louka 2, Nikolopoulu 3, Diela, Stamploparu, Cineke 6.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd