clear sky
15°C
17.05.2024.
Beograd
eur
117.1192
usd
107.5969
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZVEZDA ODBRANILA DOMAĆI TEREN: Nedović izbio Partizanu MEČ LOPTU!

18.06.2023. 18:46
Piše:
Srbija Danas
Nemanja Nedović
Nemanja Nedović / Izvor: MN Press

Crveno-beli dočekuju velikog rivala.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su "večitog rivala" - ekipu Partizana rezultatom 91:78, na svom terenu, u hali "Aleksandar Nikolić". Ovom pobedom, crveno-beli su smanjili prednost crno-belih na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige.

PANTER, A ZA NJIM LESOR I MITROVIĆ: Ko će biti MVP plej-ofa ABA lige? Ovako sada izgleda tabela

PANTER, A ZA NJIM LESOR I MITROVIĆ: Ko će biti MVP plej-ofa ABA lige? Ovako sada izgleda tabela

ČAĐO RAZOČARANA: Ne znam šta bih rekla, idemo težim putem

ČAĐO RAZOČARANA: Ne znam šta bih rekla, idemo težim putem

POTREBNA JE LUDAČKA BORBENOST Marina Maljković ne traži opravdanja: "Zaslužili smo da izgubimo"

POTREBNA JE LUDAČKA BORBENOST Marina Maljković ne traži opravdanja: "Zaslužili smo da izgubimo"

ABA liga, finale - treća utakmica:

Crvena zvezda – Partizan 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19)

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Luka Kardum

CRVENA ZVEZDA: Nedović 19, Mitrović 16, Petrušev 16, Vildoza 14, Kampaco 7, Martin 7, Lazić 6, Dobrić 4, Bentil 2, Marković

PARTIZAN: Egzum 16, Madar 15, Panter 12, Anđušić 9, Ledej 9, Naneli 6, Smailagić 5, Lesor 4, Papapetru 2, Trifunović

Najava samog duela nije bila najbolja moguća zbog incidenata koji su naterali košarkaše Partizana da po početku zagrevanja krenu put tunela. Stoga je meč kasnio 25 minuta i bio nešto sporiji nego prethodna dva.

Zvezda ga je bolje otvorila preko Mitrovića, a potom i Nedovića, te zahvaljujući agresivnosti u odbrani stekla 9:3. Reagovo je Željko Obradović tajm-autom, što je unapredilo Partizan i počeli su da se oslanjaju na svoj šut sa poludistance.

Smenjivalo se vođstvo u prvoj deonici, bilo je ponovnih ubacivanja predmeta na parket zbog čeka su iz redova crno-belih zapretili novim izlaskom sa terena, ali ponovo se sve smirilo. Bilo je i čarki posle dosuđenog nesportskog faula Fakunda Kampaca nad Danteom Egzumom, međutim, meč je ubrzo nastavljen.

Smena prednosti se nastavila i u drugoj četvrtini. Zvezda nije imala šut, ali su pronalazili poene iz reketa, dok je suprotna slika viđena kada je Partizan u pitanju. Mogli su cron-beli da se oslone na Egzuma i Kevina Pantera što im je bilo od izuzetne važnosti.

Neverovatan pogodak za vođstvo na poluvremenu upisao je Džejms Naneli, uz faul i to nakon trčanja. Međutim, nije uspeo da realizuje dodatno bacanje, te se na odmor otišlo rezultatom 38:42 u korist crno-belih.  Prvo poluvreme je trajalo sat vremena i dva minuta.

Ono što je predstavljalo veliki problem za Partizan u nastavku meča jeste što su po tri faula imali Egzum, Smailagić i Matijas Lesor.

Zvezda je nošena Lukom Mitrovićem otvorila period igre. Sjajni centar je plesao na parketu i bio ključna figura domaćina u napadu. Istovetan recept tražio je Partizan - pokušaj izolacije i pronalaska otvorenih ili manje otvorenih pozicija za trojke.

Uglavnom su uspešno prevazilazili prepreke. Niko od ekipa nije uspevao da se odvoji od rivala, egal utakmica vladala je u “Pioniru”. Dobra stvar za Partizan bila je ta što se broj faulova njegovih igrača kojima je pretilo isključenje dugo nije menjao, sve dok Smailagić po ulasku s klupe to nije promenio što je razljutilo Željka Obradovića. 

Preko pika Vildoze i Martina Zvezda je došla do najvećih “+7” na ovoj utakmici. Partizanov šut je izostajao u tim trenucima, ali ponovo su savršeno iskoristili svoj poslednji napad u deonici i preko Dantea Egzuma došli do poseda zaostatka. pred poslednjih 10 minuta igre. 

To je promenio Luka Vildoza svojom drugom trojkom na utakmici. Dao je polovinu trojki svog tima do datog momenta na ovom duelu. Na drugoj strani, čovek koji je održavao Partizan u sprintu Dante Egzum skrivio je četvrti faul na osam minuta do kraja i morao odmah na klupu. Nekoliko sekundi kasnije, Branko Lazić postiže takođe svoju drugu trojku, ali i pravi četvrti faul, dok na drugoj strani Jam Madar odgovara. 

Pojavljuje se tada ponovo Nemanja Nedović i kreira sopstvenu seriju od 7:0, te je došlo do nove najveće prednosti na  ovoj utakmici, a prve dvocifrene za “+10”. Zvezda je uspela da sačuva stečeni višak, a lakše im je bilo posle petog faula Dantea Egzuma.   

Zvezda je posle izvesnog vremena bila predvođena kvartetom igrača. Nemanja Nedović je imao 19 poena, po 16 su imali Petrušev i Mitrović, a Vildoza je dodao dva manje. Dante Egzum je predvodio Partizan sa 16 poena, Jam Madar je bio sjajan sa 15 (4/4 za tri), 12 je ubacio Panter.

Četvrti meč finalne serije na programu je u utorak od 19.00 sati na istom mestu.

Detaljniji tok meča možete pročitati, u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19)

Četvrta četvrtina

40. Minut
91:78! Kampaco potom faulira Smailagića koji pogađa oba slobodna bacanja za 91:78, što je i KONAČAN REZULTAT OVOG MEČA!
39. Minut
91:76! Madar pogađa TROJKU za Partizan i smanjuje prednost Zvezde na -9. Međutim, Nedović pogađa za TRI POENA, da bi u narednom napedu crno-beli izgubili loptu koju Mitrović ubacuje u koš i povećava prednost domaćina! Pogađa i Panter, da bi Kampaco pogodio TROJKU za +15!
38. Minut
82:71! Kombinuju Kampaco i Petrušev za Zvezdu koja poenima Srbina stiže do +11 na nešto više od dva minuta do kraja meča.
37. Minut
80:71! Kevin Panter pogađa veoma važnu TROJKU sa osam metara za Partizan. Trifunović u narednom napedu faulira Nedovića na šutu za tri poena što reprezentativac Srbije realizuje sa linije penala.
36. Minut
77:68! Hasan Martin uspeva da donese Zvezdi dva poena sa linije penala, isto tako i Lesor na drugoj strani smanjuje prednost domaćina.

KK Partizan
KK Partizan / Izvor: MN Press

35. Minut
75:67! Nedović je najpre doveo Zvezdu na +10 (75:65) da bi dvocifrenu prednost smanjio Ledej sa linije za slobodna bocanja.
34. Minut
73:65! Nedović pogađa nakon prodora što dovodi Zvezdu do +8 u poslednjoj deonici meča.
33. Minut
71:65! Branko Lazić pogađa TROJKU i ponovo dovodi Zvezdu na +5, ali na drugoj strani istom merom uzvraća mladi Madar za 68:65. Međutim Nedović u narednom napadu pogađa za dva poena uz faul.
30. Minut
65:60! TROJKA VILDOZE! Argentinac pogađa sjajan šut za Zvezdu, i vraća prednost na +5. Međutim, to smanjuje Lesor sa linije penala.

Treća četvrtina

30. Minut
62:59! KRAJ TREĆE ČETVRITINE! Poeni Petruševa sa linije penala, da bi ponovo Egzum pogodio za Partizan.
29. Minut
60:57! Dante Egzum vezuje 4 poena i smanjuje prednost Zvezde.
28. Minut
60:53! Dobrić se u Zvezdinom posedu odlučio da napadne obruč i dobija faul od Danila Anđušića za dva slobodna bacanja.Pogodio je oba, 54:42. Naterao je Anđušić Mitrovića da ga preuzme i iskoristio prednost u brzini pa je Zvezdin centar napravio treći faul. Petrušev na drugoj strani pogađa sa linije penala, da bi Naneli promašio šut za tri poena. U narednom napadu Vildoza šalje sjajan pas za Hasana Martina koji pogađa i donosi Zvezdi najveću prednost do sada.
26. Minut
51:50! Papapetru pravi prvi faul crno-belih u ovoj deonici na niskom postu protiv Petruševa, a Zvezda potom inicira preuzimanje i Petrušev dobija dva slobodna bacanjanakon prekršaja Kevina Pantera. Pogodio je oba 51:48 vodi Zvezda. Usledila su dva konfuzna napada na obe strane, pa je ostao "u ofsajdu" Zek Ledej i zakucao za 51:50, a utakmica zaustavljena jer se povredio Filip Petrušev.
25. Minut
49:47! PONOVO KLACKALICA! Madar je TROJKOM poravnao rezultat na 47:47, ali Vildoza uspeva da ponovo vrati domaćine u prednost.

Luka Vildoza
Luka Vildoza / Izvor: MN Press

23. Minut
45:44! Pljušte TROJKE NA OBE STRANE! Branko Lazić je najpre pogodio za tri poena, ali već u sledećem napadu istom merom uzvraća Džejms Naneli.
21. Minut
40:41! Pogađa Mitrović za dva poena i dovodi Zvezdu na -1.
20. Minut
38:41! POČELO JE DRUGO POLUVREME! Partizan je imao prvi posed i izgubio loptu, ali ni Zvezda nije bolje prošla na drugoj strani. Mitrović potom faulira Lesora i to je njegova prva lična greška.

PRVO POLUVREME

Druga četvrtina

20. Minut
38:41! KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Kampaco dobija faul za dva slobodna bacanja i tom prilikom udara Uroša Trifunovića, ali je sve ostalo u granicama normale... Pogodio je samo jedno, a onda izvukao sumnjivi treći faul Dantea Egzuma, 38:38 Ono što je VELIKI PROBLEM za Partizan je to što po TRI LIČNE GREŠKE imaju i Smailagić i Egzum i Naneli. Nakon promašaja Kampaca, Naneli je za crno-bele pogodio TROJKU UZ FAUL, da bi sa linije penala promašio bacanje.
18. Minut
37:38! Anđušić potom pogađa uz faul Ognjena Dobrića, realizuje i dodatno bacanje za 33:31. Nakon poena Egzma i Petruševa, povremeni reprezentativac Srbije pogađa sa linije za slobodna bacanja za 36:34. Međutim, na drugoj strani pogađaju Lesor i Papapetru te se Partizan vraća u vođstvo pre kraja prvog poluvremena.
16. Minut
33:28! ZAKUCAVANJE NEDOVIĆA! Partizan u lošem ritumu skoro dva minuta, što najbolje koristi Mitrović, koji nakon promašene trojke Madara, upošljava Nedovića koji atraktivno zakucava i tako lakim poenim povećava prednost domaćina, koju u narednom napadu još više povećava Filip Petrušev.
14. Minut
28:28! Nakon uvodnih 6 poena prednosti usledila je serija Zvezde od 7:0 i Luka Vildosa je sve pokrenuo pa sada Željko Obradović zove minut odmora, drugi u ovom poluvremenu, 26:25 Iz tajm-auta je Ledej sa levih 45 stepeni uspeo da pogodi šut za tri poena i vrati Partizanu vođstvo! Međutim na drugoj strani, pogađa Mitrović za novi egal.
12. Minut
26:25! ZVEZDA PONOVO VODI! Džejms Naneli promašio trojku i onda Luka Vildosa odgovara trojkom, 22:25! Partizan gubi lopti, da bi Mitrović pogodio pod košem i doveo domaćine na -1. Ponovo loš napad crno-beloh i sjajna akcija Kamapca i Vildoze, koji pogađa i vraća prednost na Zvezdinu stranu.
10. Minut
19:25! Poenima Egzuma započinje druga četvrtina za Partizan. Lazić na drugoj strani promašuje trojku, dok Kampaco mači zicer. Što ponovo Dante koristi na najbolji način po crno-bele, njegova 4 poena na startu druge deonice. Trener Zvezde, Duško Ivanović, reagovao je tajm-autom.

Prva četvrtina

KRAJ PRVE ČETVRTINE!
Smailagić je faulirao Kampaca koji je bio polovičan sa linije penala i rezultat je 17:17 Zek Ledej preko Bena Bentila uspeva da pogodi šut jednom rukom u svom stilu, 17:19 Dobrić potom takođe u svom stilu uspeva da pogodi, flouter levom rukom sa ulazom sa lakta, 19:19 Dante Egzum potom pronalazi ritam i pogađa, 19:21 u korist Partizana!
09. Minut
16:17! Nedović je primetio grešku u komunikaciji u odbrani Partizana i napao obruč pa došao do lakih poena, a na drugoj strani bespotrebno udario Pantera i to su dva slobodna bacanja za kapitena Partizana, koje je sa lakoćom realizovao.
08. Minut
14:15! PARTIZAN PONOVO VODI! Dante Egzum pogađa jedno bacanje, 12:12 Petrušev pogađa pod faulom Zeka Ledeja, 14:12 Egzum odgovara TROJKOM.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: MN Press

 

07. Minut
12:11! ZVEZDA PONOVO VODI! Hasan Martin dobija faul i pogađa to. 2+1 situacija koju uspeva dapretvori u poene 12:11
06. Minut
USLEDIO JE KRATAK PREKID UTAKMICE U PIONIRU! Prilikom ulaska u igru, neko iz publike je GAĐAO Matijasa Lesora.
06. Minut
09:11! PARTIZAN VODI! Nakon izgubljenih lopti na obe strane, košarkaši Partizana su odigrali sjajnu akciju, Panter je ostao sam i pogodio za TRI POENA, za prvo vođstvo crno-belih na ovom meču.
05. Minut
9:8! Nakon tajm-auta Obradovića, Madar pogađa TROJKU i smanjuje prednost Zvezde. Nakon ofanzvnog skoka crno-belih, Panter pogađa za 2 poena, što ponovo unosi egal na početku ovog meča.
04. Minut
9:3! Smailagić TROJKOM upisuje prve poene za Partizan, ali Nedović odmah uzvraća istom merom. Nakon izgubljene lopte Nanelija, ponovo Nemanja Nedović lako dolazi do poena iz kontre.

KK Partizan
KK Partizan / Izvor: MN Press

 

03. Minut
4:0! Ledej je neprecizan sa linije za slobodna bacanja, što kažnjava Mitrović i povećava Zvezdinu prednost!
02. Minut
2:0! Luka Mitrović konačno pogađa, i imamo prve poene na ovom meču, u korist Crvene zvezde.
01. Minut
Po dva protraćena napada sa obe strane! Lazić je za Zvezdu promašio trojku, dok je Panter takođe bio neprecizan za ekipu Partizana. Ostaje 0:0!
01. Minut
MEČ U "PIONIRU" JE KONAČNO POČEO! Prvi napad ima ekipa Crvene zvezde!
20:52
Košarkaši su na terenu, očekuje se početak meča!

Pogledajte kako su se igrači Partiazana povukli u svlačionice:

Na trbinama je prisutan i novi trener fudbalskog kluba Crvena zvezda, Izraelac Barak Bahar, ali i još mnogo poznatih lica...

Barak Bahar
Barak Bahar / Izvor: MN Press

 

braća
braća / Izvor: MN Press

Pogledajte kako je izgledao doček košarkaša Partizana u prepunom "Pioniru".

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Triniti, ćerka Denisa Rodmana

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.