Utorak 19. mar 2024.
Marko Pecarski

SRBIJA NADIGRALA AZURE: BRUTALNA partija Marka Pecarskog! Ovo su naši SLEDEĆI rivali (VIDEO)

Foto: Fiba.basketball
Više nema dilema.

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se održava u Izraelu, na kome su Orlići savladali Italiju rezultatom 73:69 (20:19, 21:17, 17:19, 15:14). Najefikasniji igrač u redovima selektora Olivera Popovića bio je krilni centar Partizana, Marko Pecarski koji je nosio Srbiju tokom celog meča, a zabeležio je dabl-dabl učinak od 25 poena i 13 skokova, uz odličmih 9/15 iz igre.

Srbija je ovim trijumfom takmičenje u grupi B okončala sa skorom 2:1, a u daljem toku prvenstva ukršta se sa selekcijama iz grupe A, gde su na deobi prvog mesta Francuzi i Turci sa maksimalnim učinkom posle dva odigrana meča, dok je Crna Gora pobedom nad Velikom Britanijom zauzela treće mesto.

POSLE SKUPŠTINE: Vučelić otkrio koliko TAČNO DUGUJE Partizan, pričao i o prelaznom roku (VIDEO)

POSLE SKUPŠTINE: Vučelić otkrio koliko TAČNO DUGUJE Partizan, pričao i o prelaznom roku (VIDEO)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Ovo su NAJNOVIJE informacije o zdravstvenom stanju Ognjena Kuzmića

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Ovo su NAJNOVIJE informacije o zdravstvenom stanju Ognjena Kuzmića

MIHA JOJ JE SPASAO ŽIVOT: Podgoričanka uputila EMOTIVNO pismo Siniši koje nikoga nije ostavilo RAVNODUŠNIM

MIHA JOJ JE SPASAO ŽIVOT: Podgoričanka uputila EMOTIVNO pismo Siniši koje nikoga nije ostavilo RAVNODUŠNIM

Meč sa Italijanima je bio veoma tvrd i izjednačen. Naši reprezentativci su odigrali znatno angažovanije nego u nedelju, kada su senzacionalno poraženi od Ukrajine, a protiv Azura bili su u konstantnom i blagom vođstvu. Do poluvremena, izabranici Olivera Popovića stekli su pet poena viška (41:36), ali su se Italijani vratili na "minus tri" pred poslednji kvartal. Ipak, Srbija je konstantno držala vođstvo koje je uglavnom iznosilo između tri i sedam poena razlike, pa nije imala previše problema da upiše drugu pobedu na šampionatu.

Pored sjajnog Pecarskog, u redovima naše selekcije dvocifreni su bili još Stefan Momirov sa 11 poena (sedam skokova), Vuk Vulikić sa deset i Aleksa Uskokovića sa takođe deset koševa, ali uz čak devet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu Italije briljirao je Gabrijelo Stefanini sa 27 poena (6/9 trojke), a dvocifren učinak upisao je još samo Giljermo Karuzo sa 12 koševa (9 sk).

Srbija sada ima dve pobede na prvenstvu Evrope, a takmičenje u grupi B zatvaraju Izrael i Ukrajina.

 

SRBIJA - ITALIJA 73:69 (20:19, 21:17, 17:19, 15:14)

Srbija: Momirov 11, Simović 5, Tadić, Uskoković 10, Vulikić 10, Đorđević, Jovičić 2, Marjanović, Matić, Mišković 8, Pecarski 25, Stajčić 2.

Italija: Stefanini 27, Palumbo 3, Zampini, Pajola 8, Karuzo 12, Valentini, Serpilji, Ebeling 4, Mijaski 4, Morgiljo 2, Sarto 9, Poser.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina Milutinović, devojka reprezentativca Srbije Nemanje Nedovića

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd