fbpx
Skip to main content
KK Partizan

"SVE JE NA ZVEZDI I FMP-U": Mijailović dao izjavu koja će podeliti javnost - UČINIĆE USTUPAK!

Foto: MN Press
Čeka se druga strana.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović prokomentarisao je predstojeću video-konferenciju ABA lige na kojoj će se govoriti o načinu funkcionisanja takmičenja.

BOGDANOVIĆ VERAN PARTIZANU: Crno-beli po drugi put savladali Kluž (FOTO)

BOGDANOVIĆ VERAN PARTIZANU: Crno-beli po drugi put savladali Kluž (FOTO)

PARTIZAN DOBIO NOVA POJAČANJA: Čak ČETIRI POTPISA u Humskoj!

PARTIZAN DOBIO NOVA POJAČANJA: Čak ČETIRI POTPISA u Humskoj!

PARTIZAN GRCA U DUGOVIMA: Evo koliko iznosi dug crno-belih

PARTIZAN GRCA U DUGOVIMA: Evo koliko iznosi dug crno-belih

U izjavi za "Partizan BC" objasnio je šta očekuje od radnog sastanka koji će se održati u petak.

"Pokušaćemo da nađemo dva rešenja: Kako početi sezoni i pod kojim uslovima i, druga važnija, kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA lige. Javnost je donekle upoznata, ali u poslednje vreme nije bila praksa da se u medijima pojavljuju dezinformacije. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva. To nije dozvoljeno ni u jednom sportu, a pogotovo ne u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši pritisak na Partizan da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige", priča Mijailović i nastavlja:

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović
Foto: MN Press

"Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku davali predloge da Partizan dozvoli preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna, što do sada nije imala priliku. Mi ćemo prihvatiti poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da se taj spor vodi na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih sudova na svetu".

"To su pojedini klubovi prihvatili, a mi smo napravili ustupak ABA ligi jer smo pokazali da smo napredak, uređenje dokumentacije i fer takmičenje. Ali ćemo sutra tražiti da nam ABA liga garantuje da kada Sud u Lozani donese odluku, ona se sprovede. Ako odluka bude da Partizan nije u pravu, Partizan će platiti troškove suđenja, a ako druga strana izgubi, FMP će morati da se isključi iz lige i neće moći da bude suvlasnik ABA", poručio je Mijailović.

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd