fbpx
Skip to main content
Dejan Tomašević

TOMAŠEVIĆ IZNEO SVOJ PLAN: Proslavljeni SRPSKI košarkaš kandidat za predsednika FIBA Evrope (FOTO)

Foto: MN Press
Jasna strategija.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, jedan je od tri kandidata za budućeg predsednika FIBA Evrope. Pored Tomaševića u najužem izboru za prvog čoveka ove organizacije nalaze se još i sadašnji predsednik Turgaj Demirel i Siril Kumans iz Belgije, član FIBA Borda.

EVROPA BRUJI O NJEMU: Stigla NOVA vest koja će se DOPASTI Luki Joviću! (FOTO)

EVROPA BRUJI O NJEMU: Stigla NOVA vest koja će se DOPASTI Luki Joviću! (FOTO)

ZATRESAO SRBIJU: Dan posle odluke o igranju za Orlove, OGLASIO se Ražnatović i šokirao SVE u vezi Jokića! (FOTO)

ZATRESAO SRBIJU: Dan posle odluke o igranju za Orlove, OGLASIO se Ražnatović i šokirao SVE u vezi Jokića! (FOTO)

NAPOLI POSLAO PONUDU ZA OVOG IGRAČA: Sada je sve na Dinamu (FOTO)

NAPOLI POSLAO PONUDU ZA OVOG IGRAČA: Sada je sve na Dinamu (FOTO)

- Danas su na dnevnom redu izveštaji komisija i usvajanje novog statuta, a sutra se bira predsednik FIBA Evrope. Prvo se radi prezentacija sva tri kandidata i obrazloženje zemalja koje su nas kandidovale, zatim sledi glasanje, kada će se birati i 23 člana Borda FIBA Evrope, za koje je podneto 40 kandidatura. Ono što je za mene pozitivno jeste to što sam razgovarao sa maltene svih 50 evropskih federacija i u neposrednom razgovoru se uverio da postoje zaista ozbiljni ljudi koji vode te federacije. Ma kako se budu završili izbori, ovo je za mene neprocenjivo iskustvo. Stekao sam utisak da većina njih smatra da sam spreman za ovu funkciju- rekao je Dejan Tomašević, a prenosi "Politika".

Kakvi su ciljevi Dejana Tomaševića ukoliko pobedi na izborima?

- Jedan od prioriteta biće dogovor sa Evroligom, jer imamo problem zbog kojeg ispašta čitava košarka. Rekao sam već ljudima iz Evrolige, razgovaraćemo ako treba svaki dan, sve dok ne nađemo rešenje prihvatljivo za obe strane. Kada je reč o „prozorima” u kvalifikacijama reprezentacija, koji zbog ovog sukoba nisu ispunili svoju svrhu, smatram da bi trebalo da se nađe model nalik fudbalu, da selekcije zarađuju od tih „prozora”. U ovom trenutku ženska košarka u Evropi nije na tom nivou na kom bi trebalo da bude. Mi smo u Srbiji s malo ulaganja podigli žensku košarku. U svojoj kampanji obećao sam i to da neće više biti podele na velike i male zemlje, da neće biti raslojavanja. Zalagaću se za bliži kontakt s ljudima iz nacionalnih federacija, jer je i meni smetalo to što nismo imali redovnu komunikaciju sa FIBA Evropom poslednjih pet godina- zaključio je Tomašević.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Dragana Rukavina, supruga reprezentativca Srbije Antonija Rukavine.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Slaba kiša
27 Beograd