Skip to main content
KK Real Madrid, KK Barselona

UNIJA KOŠARKAŠA ŠPANIJE JASNA: Traže promene u kalendaru

Foto: Profimedia
Sve se dešava zbog pandemije korona virusa.

Udruženje košarkaša Španije (ABP) iznelo je zahtev da zbog pandemije korona virusa sve lige u Evropi promene kalendar takmičenja. Španska unije igrača prva je u Evropi koja je zatražila promene u evropskim takmičenjima, pošto smatraju da pomeranje utakmica može doneti kolaps u rasporedu i da takav kalendar nikome ne može da koristi.

KORONA IH PRATI NA SVAKOM KORAKU: Odložen još jedan duel Cedevita Olimpije u Evrokupu

KORONA IH PRATI NA SVAKOM KORAKU: Odložen još jedan duel Cedevita Olimpije u Evrokupu

DANGUBIĆ JASAN POSLE CEDEVITE: "Kvalitetnog protivnika NE MOŽEMO DA DOBIJEMO u prvom poluvremenu" Zna ključ

DANGUBIĆ JASAN POSLE CEDEVITE: "Kvalitetnog protivnika NE MOŽEMO DA DOBIJEMO u prvom poluvremenu" Zna ključ

FRKA U NBA: Komesar najavio DRASTIČNO smanjenja plata, igračima se ovo NEĆE svideti

FRKA U NBA: Komesar najavio DRASTIČNO smanjenja plata, igračima se ovo NEĆE svideti

 - Sezona je počela skoro pre mesec dana i u nacionalnim i u evropskim takmičenjima, a skoro da nema nedelje u kojoj neki meč nije odložen zbog pozitivnih slučajeva korona virusa u nekom klubu. U Španiji imamo pomeranje utakmica, ako pogledamo Evroligu, isto se dešava. Odložene utakmice, otkazuju se putovanja, ekipe su u karantinu - navodi se u saopštenju Udruženja košarkaša Španije koja predlaže da sva takmičenja naprave ''balone'' poput onog NBA lige u Orlandu. - Pred nama je prilika da pokažemo ljubiteljima košarke da postoji liderstvo ui odgovornost. U prethodnim mesecima biti odgovoran nije značilo samo sačuvati posao, već se i prilagoditi situaciji u kojoj živimo i sagraditi mostove saradnje. Protokol koji je primenjen u završnici španske ACB lige u Valensiji se pokazao kao efikasan. Nešto slično urađeno je i u FIBA Ligi šampiona. To pokazuje da kalendari i sistemi takmičenja nisu fiksne i nepromenljive strukture. Kvalitet naše igre pokazuje i njena sposobnost prilagođavanja izuzetnim trenucima poput onih koje proživljavamo.

Partizanu je uvek gostovanje Radničkom u Nišu teško, a danas od 17.00 crno-beli igraju baš na Čairu. Kvota na dvojku je 1,82, dok je dupla šansa 1X 1,99. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZZRT za Radnički Niš - Partizan.

ABP je najjači sindikat igrača u Evropi i jedini koji pored francuske unije ima kolektivni ugovor sa domaćim ligama. Sa druge strane, nemaju nikakav zvanični odnos sa Evroligom i FIBA Ligom šampiona, niti imaju mogućnost da izvrše pritisak na bilo koje drugo takmičenje osim španske ACB lige.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.

 

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd