Utorak 19. mar 2024.
ABA liga

UPOZORENJE FINALISTIMA ABA LIGE: Ako bude VREĐANJA utakmica će biti PREKINUTA

Foto: MN Press
Oglasio se Milija Vojinović.

Finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti počinje u nedelju prvom utakmicom koja se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" (18:30). Druga utakmica igra se u utorak, a zatim se serija seli u Podgoricu. Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović istakao je da rukovodstvo uradilo sve kako bi košarka bila u prvom planu.

DA LI ĆE VOLDEN ZAIGRATI U BEOGRADU? Ovaj ODGOVOR rešava sve dileme!

DA LI ĆE VOLDEN ZAIGRATI U BEOGRADU? Ovaj ODGOVOR rešava sve dileme!

NEKO NEĆE BITI ZADOVOLJAN: Određene SUDIJE za finale ABA lige!

NEKO NEĆE BITI ZADOVOLJAN: Određene SUDIJE za finale ABA lige!

-Tog principa se držimo od početka sezone. Tokom finala plej-ofa, jedino ograničenje koje je Liga propisala je zabrana prisustva publike u parteru. Ta odluka je doneta nakon niza konsultacija i preporuka epidemiologa zbog zaštite samih aktera – objasnio je Vojinović za ‘Tanjug’.

– Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva itegritet ABA lige – istakao je Milija.

Vojinović je istakao da su se sa ovim protokolom upoznati predstavnici oba kluba.

Čelsi čeka finale Lige šampiona, ali FA kup je izuzetno cenjen u Engleskoj, pa će današnje (18.15) finale s Lesterom biti vrlo važno za tim Tomasa Tuhela. Kvota na keca je 2,00, na iks 3,40, a na pobedu Lestera 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Lester.

-U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane – zaključio je Vojinović.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd