fbpx
Skip to main content
Damir Mikec

PRVA MEDALJA ZA SRBIJU! Mikec upucao SREBRO!

Foto: Profimedia
Srpski reprezentativac zauzeo drugo mesto u disciplini vazdušni pištolj.

Srpski strelac Damir Mikec u disciplini vazdušni pištolj 10 metara osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Mikec je tek kao osmi ušao u finale, ali je odlučujućim momentima bio maestralan i stigao do najvećeg uspeha u karijeri, jer je na Igrama u Pekingu završio na sedmom mestu.

NIJE MU ZADRHTALA RUKA: Mikec UPUCAO finale u Tokiju!

NIJE MU ZADRHTALA RUKA: Mikec UPUCAO finale u Tokiju!

SRPSKI DVOJAC PORUČUJE: U polufinalu bez straha i sa više samopouzdanja!

SRPSKI DVOJAC PORUČUJE: U polufinalu bez straha i sa više samopouzdanja!

Zlatnu medalju osvojio je Iranac Džavad Forougi sa 244,8 krugova što je novi olimpijski rekord. Treće mesto zauzeo je Kine Peng Vej.

U osnovnom delu Mikec je išao od drugog do devetog mesta i pred poslednji hitac činilo se da će mu finale izmaći za dlaku. Ali, kiks rivala je pogurao srpskog strelca u borbu za medalju.

Prvi deo finala Damir je završio na četvrtom mestu, a onda su krenule eliminacije u kojima posle svakog kruga po jedan takmičar, sa najmanje bodova, otpada.

Kada su ostala četvorica najboljih, žestoko je podbacio Ukrajinac Koroštilov, koji je pogodio samo 8,4 kruga i time je Mikec uzeo medalju, pitanje je samo bilo koju. A, onda je bio bolji i od Kineza Panga, koji je gađao 9,9 i 9,3, dok je srpski strelac bio sjajan sa 10,3 i 10,1 i probio se na drugo mesto.

U raspucavanju za zlato Mikec nije mogao ništa da uradi, jer je Forugi imao veliku prednost.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd